lördag 12 oktober 2013

Ledsen tjej, pizza, och betongborrning
Ännu en lördag var nådd. Denna inleddes i ärans tjänst från morgonkvisten. På eftermiddagen hade jag den stora äran att bli hämtad av världens underbaraste tjejer. Vi strosade förbi Sega Råttan, var planen var att vi skulle köpa lite lördagsgodis. Klara fick emellertid syn på kylskåpet, med innehåll. Det är nämligen så att redan i våras blev Klara såld på blå Powerade. Nu ville hon till varje pris ha en sådan.

Nej, tyckte föräldrarna, denna gång. Jag fick istället syn på en kul burk med ett välkänt motiv, nämligen den populära japanska katten. Det tog bara någon sekund från det att Klara förstod att hon inte skulle få någon energidryck, sedan skrålade hon rakt ut.

Jag var här snabbt uppe med blixten och förevigade barnets reaktion. Det blir förhoppningsvis nåt vi kan skratta åt om tio-femton år. Avslutningsvis kan jag nämna att Klara inte ville ha en endaste droppe hallonsoda (Hello Kitty), och hela den här historien avslutades med att Ingrid blev rosenrasande för att jag drack upp den sista skvätten.

Framåt kvällen var stämningen åter på topp, och det vankades pizza. Jag har sagt det många gånger men det tål att sägas igen, Ali Baba vid Tunnelbacken gör Umeås i särklass godaste pizza. Den här gången blev det en stor familjepizza, capricciosa.

Efter pizzan tog vi det lugnt i soffan, fram till dess att jag fick i uppdrag att sätta upp två estetiskt tilltalande krokar som Ingrid köpt tidigare på dagen. Dessa skulle givetvis pryda lilla Klaras rum. Jag gjorde jag som jag blev tillsagd. Jag börjar faktiskt bli hyfsat rutinerad med borrhammare, skruv, och plugg. Jag förstår dock inte att PZ2/PH2 ersätts med T15/T20 precis överallt. Risken för gängning vid maskinskruvning är betydligt lägre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar