lördag 26 maj 2012

Lördagen i resumé


16:42
Nu var det den lilla familjens tur för picknic. Det var på den härliga gräsplätten mellan centrumhuset och G:a Ålidhemsskolan som vi slog oss ner. Pizzan hade vi köpt på det där lite finare stället inne i centrum. Jag menar det där som hellre går som "á la carte restaurang" än "hak för snabbmat" eller än värre "sylta". Nån gång får man lyxa till det, tycker vi.18:00
Vi hade köpt en Coca-cola och en Fanta till pizzorna. Efter ville Klara ha mer dricka. Jag och hon knallade in på Supermarket. Nåt ur kylskåpet, tänkte jag. Men vad? Jag tänkte att det var läge att låta barnet bestämma, så jag frågade vad hon ville ha. Hon verkade veta direkt. Hon pekade på en Powerade, en blå sådan. Jag tittade på innehållsförteckningen och läste inget om vare sig koffein eller taurin, så det kändes okej. Klara är inte mycket för läsk överhuvudtaget, så chansen var stor att hon skulle rata den helt, och blå var ju en fin färg. Väl ute höjde även Ingrid på ögonbrynen, och synade innehållsförteckningen. Även hon konstaterade att drycken verkade harmlös. Klara fick smaka. Vad tror ni händer? Hon visar sig älska den. "Mer!" blev det stående utropet den kommande halvtimmen. Hur jag än vred på det så kändes dock som att orden "Powerade" och "treåring" klingade dåligt ihop, och när jag ser fotot här vet jag inte om det är gulligt eller vansinnigt. Jag kommer troligtvis att skapa en tråd på något diskussionsforum med vettiga föräldrar (e.g. Familjeliv.se) och fråga mig till råds.
20:45
Ålidhem börjar vakna för kvällen. Brännbollsyrans andra kväll, och Klara tittar ut från balkongen. Spännande, med så mycket människor, tycker hon givetvis.22:44
Efter att flickorna gjort kväll tog jag mig ut. Var bjuden på kalas hos en gammal vän i stan, och cyklade in. När jag ringde var de dock redan ute på krogen, och det kändes bara allmänt bull. Jag gled då solokvist in på en pizzeria på Järnvägstorget, käkade en Husets, som jag stilla iakttog folket i rörelse utanför. Bland annat en omålad bil med saftblandare som dundrade på längst Blå vägen i östlig (läs: Ålidhem) riktning, fick mig att förstå att det var i närområdet som skiten skulle gå ner denna lördag.Kvällens instagram
Jag slutade också i sällskap med några klassiska ryttare; ett sjukt roligt gäng, ska tilläggas. En hyfsat tidig hemgång blev det dock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar