tisdag 6 augusti 2013

Tisdag, v. 32


Konsten
Mitt på dagen fann jag mig själv promenerande längst med järnvägen, en bra bit utanför stan. Mitt intresse fångade en godsvagn med ett helt schysst upplägg bestående av klottrig text i tydligt erfaren stil. Med nyansövergångar och allt. Mäkta imponerande. Jag fotograferade. Bara någon vagn framanför dessa vagnar tuffade självaste loket, med förare och allt. Jag undrade -- i mitt stilla sinne -- om lokföraren sneglade ut genom sidospegeln och undrade vad det var för märklig vandalsympatisör som fotograferade gräsligt klotter på hans godsvagnar. Jag drog på smilbanden.


Blomman
Tidigare, när jag befunnit mig i närheten av rälsen, en bra bit utanför stan, fann jag klassiska rälsblommor. Jag hade då ryckt upp en sådan med rot och allt. Senare på eftermiddagen hade jag och tjejerna stannat till intill "snurrgungan" på gärdet, var vi grävde en rejäl grop i rabatten och grävde ner den här lustiga gula blomma. Vi får se hur den klarar sig i detta främmande klimat. Lustigt vore ju om den förökade sig, så att området nästa sommar kryllar av dessa tämligen ovanliga blommor. Ja, så vitt jag kan minnas så är de något man mest ser i närheten av tågräls. Jag kan ha byggt upp en slags vrångbild för mitt inre, så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar