måndag 5 augusti 2013

Måndag, v. 32


Lunchen
Ny vecka, och jag kände för att unna mig själv något stort. Jag stod till ärans tjänst och kan inte minnas hur många gånger den snikna lilla figuren inom mig har kortat ner lunchen till ett innehåll av endast en eller på sin höjd två cheeseburgare. Den här gången slog jag på stort, och köpte ett mål. I stilla tystnad satt jag ensam vid ett bord närmast Kungsgatan. Jag stirrade ut på människorna.


Skruvdragaren
Dagens inköp blev en skruvdragare från REA-bordet. Det här är alltså i själva verket artikelnummer 40-7939 fast i en unik tappning, nämligen färgad i rosa. Det var tydligen i samband med en Rosa Bandet kampanj för ett par år sedan som dessa såldes. Jag drog givetvis brett på smilbanden, detta dels på grund av färgen; delsd på grund av prislappen. Det faktum att skruvdragaren är utrustad med Li-ion batteri gör inte saken sämre. Det här kändes som väl investerade pengar, helt enkelt.


Middagen
Kyckling. Mat för en sann idrottsman. Ris är snabba kolhydrater.


Efterrätten
På kvällskvisten sprang jag och Klara ut och plockade vinbär. Bostaden har ju varit smidiga i det avseendet att de har planterat ut vinbärsbuskar över hela nedre Ålidhem. Såväl röda som svarta vinbär finns att tillgå, om än de röda är dominanta. Medan jag och Klara plockade bär tänkte jag tillbaka på min barndom. Jag tänker på hur jag och mamma brukade plocka vinbär från buskarna vid vårt sommartorp ute på landet. Jag kommer ihåg hur min älskade lilla mamma pratade om hur mycket vitaminer och andra nyttigheter bären innehöll. Jag kommer ihåg buskarna, bland annat. En stund senare skulle vi köra bären i mixern ihop med gräddglass och mjölk. Slutprodukten var -- som vanligt -- helt sagolik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar