onsdag 3 juli 2013

Onsdag, v. 27


Den sörplande brunnen
Notera slangen som kommer upp ur brunnen. Ett sörplande ljud har kommit därifrån under nattens gång. Här är klockan halv sju på morgonen och den ljuder fortfarande. Någon slags damage control efter vattenskadan nere i förrådskällaren häromveckan, antagligen. Jag är inte så insatt.


Magen ska ha sitt
Konsum rånade mig denna onsdag. Jag tog rygg på en kompanjon som skulle till 'lösviktsbaren'. Jag tänker mig alltid att jag ska landa under femtiolappen, men det går aldrig riktigt som jag tänkt mig. Notan slutade här på 98 kronor. Då fyndade jag i och för sig ett 4-pack med sådan dryck som är nyttig för magen, endast 12 kronor. Käket gick så att säga på 86 kronor. Fortfarande dyrt. Jag tänkte för mig själv att jag hade kunnat få en lunchbuffé på restaurang för den pengen. Nåväl. Gott var det. Lite senare på eftermiddagen hade jag en kort rast, var jag passade på att dundra ner och haffa ett stort paket juice som datummässigt sjöng på sista symfonin. God var den, inte desto mindre. Inget tillsatt socker, utan endast naturlig sötning från frukterna. Mums.


Middagen
Det blev kyckling till middag. En kall Carlsberg Sort Gold kom att utgöra måltidsdrycken. Jag tror att den här är ganska ny på Systembolaget. Jag har däremot minnen från unga dagar av just svarta Carlsberg. Då som små burkar á 33 cl, och vi pratar import från grannlandet. Efter middagen fortlöpte dagen. När vi nattade Klara på kvällskvisten dök det upp lite påståenden och frågor. Helt från ingenstans säger hon "Mamma, när jag var liten ville jag vara pojke. De är så vackra", och kort därefter frågar hon "Varför kan inte pojkar ha bebis i magen?" Så många frågor, det gäller ju att ha svar också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar