måndag 22 juli 2013

Måndag, v. 30: Gårdsfynd

Klockren inledning på veckan, om jag får säga det själv. När jag och Klara var ute och strosade på Gärdet på kvällen såg vi hur någon hade ställt upp en liten träbänk fylld med allehanda ting mitt på gräsmattan. På den satt en lång strimma frystejp på vilken det stod skrivet "BORTSKÄNKES", vilket är bland de finaste ord man kan läsa. Jag kände genast igen en grön 0.5 l flaska med den typen av tryck-stopp som ofta sportflaskor har. Det var för några somrar sedan som Umeå kommun delade ut dessa gratis till förbipasserande cyklister med en slogan om att cykla mer. Texten på flaskan löd "0.5l — full tank", vilket rather felt shifty än träffsäkert; ur Mad Men perspektiv. Nåväl, jag fick en sådan flaska, men vi lyckades så sent som tidigt i somras att glömma kvar den under en stressad stund vid Äventyrslekparken. Nu var det som att den kom tillbaka på nytt. Det var som att vi aldrig hade slarvat bort den där flaskan; som att vi spolat tillbaka tiden. Snyggt. I övrigt var det inga artiklar som direkt lockade.

Jag ringde faktiskt upp Ingrid och frågade om jag skulle ta något specifikt, men jag hörde på hennes tonfall at hon tyckte hela grejen bar starka WT-vibbar, så jag fick blankt nej. Inte ens den slitet äggvita elvispen från tidigt åttiotal var av intresse. Vi var så just på väg till att lätta, när jag ser den svarta cykelkorgen. Den är riktigt rejäl, och vad bättre är, den har ett stort fyrkantigt hålrum för en klassisk framlykta. Jag hugger den. Lite senare ska det visa sig att den sitter som en smäck (eller ska vi säga ... keps) på min nattsvarta militärcykel. Lyckan var fullkomlig. Dagen var gjord. Här är strået draget för Moder Jord och vår natur (miljötänk), och samtidigt har den egna vinningen fått sitt; a win-win situation.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar