söndag 21 juli 2013

Söndag, v. 29


Strömpilen
Dagen inleddes med Strömpilen. Faktum var att jag såg en gammal kompis Instagram var han visade ett mål köpt på Big Boy. Jag snöade inte fast på målet i sig, utan pappersreklamen på plastbrickan, [kanske] även kallat pappersunderlägg. Denna visade på en saftig pappskål fylld med lökringar. Jag blev då alldeles till mig, och kom på att jag inte käkat lökringar sedan 2006, eller kanske rentav 2005. Vi dundrade då ner, och delade en skål. Mums. Jag frågade restaurangbiträdet om det var smältost eller dressing som gjorde sig bäst till lökringar. Han svarade att det var en smaksak. Det fick trots allt bli smältost, då.

När vi hade käkat upp sa jag åt tjejerna att jag hade en liten grej jag var tvungen att göra, och så susade jag över till Elgiganten. Jag hade sett på Prisjakt att de slängde 'Donkey Kong Returns' för endast 339:-, och det var ju inte alls fy skam. Väl på plats visade det sig att prislappen var satt på 399:-, vilket var mindre väl skjutet. Säljarna på Elgiganten är dock skickliga på att förhandla ner priset till sitt eget webbpris, så affären var snart gjord, och lite billiga batterier föll också till min lott. Nöjd och belåten över söndagen återanslöt jag mig till tjejerna.


Berghem
Mitt på dagen landade vi naturligt på Berghem. Det lektes en hel del. Vädret var inte fy skam, så tjejerna hade byggt en busig liten koja ut på altanen. Jag fick komma in, så länge jag betedde mig.


Kvällen
Aftonen bestod dels av en riktigt smarrig middag som här kan beskådas, dels av ett litet byte. Det var nämligen tidigare på dagen som Ingrid hade slagit till enligt "2 för 99:-" på ICA Maxi, då CD-skivor. Hon hade dels valt ett dubbelalbum med Michael Jackson, dels en samlingsskiva med Dolly Parton. Den förstnämnda kunde jag köpa, i synnerhet som man faktiskt fick två plattor fyllda med musik, men ett stycke Dolly Parton för en femtiolapp? Nja, här var jag mer tveksam. Snyggt gled jag ner och gjorde ett byte. Jag sög åt mig ett fett paket med inte mindre än tre skivor från SVT-serien "80's". Inte helt otippat rymmer musikboxen allehanda åttiotalsmusik. Åh, jag kommer aldrig att glömma det faktum att jag är född på det ljuva åttiotalet. Jag har min älskade mamma att tacka för så mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar