söndag 2 juni 2013

Söndag, v. 22


Tidigare på dagen
Som jag nämnde häromdagen har jag dragits med vissa cykelproblem, inte sällan just med Ingrids moderna damcykel, då i synnerhet ett bakre nav som tenderar vandra iväg. Nåväl. Inte bara Ingrid var drabbad. Nej, faktum är att hela scenen när jag lånade Ingrids cykel i fredags bottnade i hur jag upptäckt att min nattsvarta militärcykel var tom på luft i bakhjulet. Jag kände hastigt på ventilen för att snabbt konstatera om någon busunge varit framme, eller om olyckan varit framme. Nej, ventilen hade suttit fast, och det var i detta skede som jag valde att låna Ingrids cykel (vilket skulle fallera) för att ta mig till målpunkt utan dröjsmål. Nå. Idag var det söndag och min trogna stålhäst skulle fixas. Mitt lager av slangar (54-584) börjar sina, så jag tänkte att jag skulle prova på det här med lagningslappar. Min erfarenhet är att sådana släpper, men då har jag aldrig heller varit särskilt tålig. Snart var jag igång och donade. Mitt under mitt projektande ute på gården dök Alexander och Emil upp, som från ingenstans. De var sociala och stod och småpratade och tittade på medan jag mecklade. De är bara för härliga, Emil och Alexander. Tyvärr slutade projektet i nederlag och flera läckande lagningslappar.


Senare på kvällen
Jag och tjejerna stack ner till äventyrslekparken på Tomtebo. Klara tog med sin sparkcykel. Hon har hastigt och lustigt blivit en riktig klippa på att sparka sin väg fram. När vi kom hem var det dags för middag, vilket denna söndag kom att bestå av spaghetti med köttfärssås, och givetvis torkad ost till detta. Allt som allt en schysst helg i bagaget. Inte en endaste brännbollsmatch har jag tyvärr hunnit se. Nåväl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar