lördag 18 maj 2013

Lördag, v. 20


Överkroppen
Idag var sommaren fulländad. Det var hett, och när jag klev ur min uniform strax efter fyra var t-shirt avplockad på momangen. Jag gjorde min första cykelfärd i bar överkropp, var riktningen var östlig.


Hamburgarna
Tjejerna var sugna på hamburgare, och vi gled ner till Strömpilen och tog in på Big Boy. Jag lyckades efter ett visst insisterande (Carl vs Klara) få igenom att vi skulle sitta ute. En sådan här dag ville man inte [då jag i alla fall] sitta kladdig bakom en stekhett fönsterruta. Nej. Solen är våran vän. Käket var i alla fall gott. Det är rätt skönt att få unna sig hamburgare ute once in a while, i synnerhet när vädret är så här.


Balkonglivet
Dagen till ära kände jag också att det var dags att göra klar balkongen för säsongen. Nåja, mattan var redan på plats. Faktum är att vi glömde den ute när snön föll i fjol, så den gröna balkongmattan har legat ute hela vintern. Den verkar i alla fall ha klarat sig hyfsat bra. Båda våra fällbara solstolar är dock knäckta sedan länge, så här står vi kort. Jag fick en snilleblixt och styrde snabbt upp vad som förr har varit en slags konungatron för mig. Vi pratar om en röd tygfåtölj med tillhörande fotpall. Man kan reglera fåtöljen så att man i princip ligger ner i den. Ett riktigt schysst stycke möbel är det; fyndat på Myrornas så tidigt som 2008.

Klara då? Hon tycker ju om kapsyler, så hon och Ingrid hade tydligen varit på ett Nya konditoriet nere vid Strömpilen tidigare på dagen, var de hade frågat om de kunde få några kapsyler. De hade fått en hel massa kapsyler, och dessa hade under dagen legat i ett bad av vatten och diskmedel. Nu började det likna något. Ett litet missöde skulle leda till att väldigt många kapsyler en stund senare dunsade ner i balkongspringan. Många hamnade på marken, några (ett dussintal) hamnade på balkongen hos grannen under. Jag var artig nog att springa ner, var jag plingade på för att förklara mig. Ingen hemma. Jag skrev då hastigt en ursäktande lapp i Notepad, skrev ut, och lade den i grannens brevinkast.


Dåren
Jag for och träffade en kompis på kvällen. Det blev några öl och jag blev givetvis lite våghalsig. Jag har ju sysslat en hel del med extremsport när jag var yngre, så nu ville jag helt enkelt se så att ränderna satt kvar i mig. Inga brutna ben, lyckligtvis.


Pizzan
Knappt tio minuter efter den smått vansinniga störtdykningen fann vi oss nedslagna med nybakt pizza, och klockan var då så sent som halv ett på natten. Ändå schysst att man kan beställa pizza direkt från stenugnen så sent. Det ger en liten ton av New York till det hela. En liten ton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar