fredag 17 maj 2013

Fredag, v. 20


Färden
Tog strandvägen in mot stan, denna fredagsförmiddag. Skönt, nu är isen ett minne blott och sommaren börjar kännas. Snart blommar träden för fullt, även i Norrland.


Lunchen
Jag fann en låda i fattiga hörnet på Konsum. Det var inte den godaste färdigmåltiden jag käkat, men det gick ändå an. Inmundigandet var superstressigt, så denna setting kan ha spelat in.


Middagen
Oj oj oj. När jag kom hem på kvällen så skulle jag mötas av något helt sagolikt. Ingrids potatisgratäng är ju känd, och till denna var det då ett kött som hon sade sig vara nöjd med. Jag kunde bara instämma. Det var perfekt i varje avseende. Jag tänkte först att jag kanske hade tagit en lite väl stor portion, men tänkte att det alltid gick att göra en lunchlåda. Tyvärr kickade min glupskhet in, och tallriken blev tom. En kall Old Ox avnjöts till detta.


Vällingen
Det är alltså i kastrull av denna typ som vällingen hettas upp, varje kväll. Jag har svårt att föreställa mig att Klara någonsin kommer att kunna sluta dricka välling. Aldrig någonsin. Hon är så förtjust i den. Dessutom är det en väldigt inrutad rutin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar