lördag 27 april 2013

Lördag, v. 17


Frukosten
Det vankades en lördag i ärans tjänst, men det var tack och lov inte tidiga ottan som gällde, utan jag gavs tid till en rejäl frukost med tjejerna.


Promenaden
På eftermiddagen när jag hade klivit av rullade jag iväg mot Mariehem, var jag krokade med en vän. Vi gick en promenad, och han berättade den mest vansinniga historia om hur han hade räddat livet på en förfrusen alkoholist i skogen föregående kväll. Det var en härlig promenad, och när vi stannade upp vid vattentornet passade jag på att fotografera ett litet konstverk som fick mig att stanna upp och tänka efter.


Middagen
Senare på kvällen var det dags för middag. Jag gavs det nobla uppdraget att skala potatis, och sedan sätta in denna färdiga plåt i ugnen, varpå jag skulle slå igång timern på trettio minuter. Inga större konstigheter. Inte för en kille som mig. Mycket riktigt gick allt vägen. När jag hade öst upp på min tallrik slog det mig plötsligt att jag kunde ha tagit mig vatten över huvudet gällande mängden potatis. Kolhydrater, hur var det nu, egentligen? Jag tänkte att jag trots allt kunde försöka spara till en lunchlåda. Nå. Så blev det inte. Innan jag visste ordet av var tallriken tom. Just typiskt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar