söndag 5 augusti 2012

Söndag v. 31


16:34
Här kommer jag precis från en klassisk söndag. Vi talar fyra timmar i lagom tempo. Står här utanför ytterdörren hos svärföräldrarna på Berghem, där flickorna var stationerade.

Oh, jag glömde nämna. Jag står ju och visar upp dagens inköp för drottningen. Vi snackar om Philips & O'Neill med sin skapelse kallad "The Snug". Jag kan säga som så att jag gjorde ett riktigt fynd, om man tittar på riktpriset för hörlurarna. När jag skriver detta har jag hunnit provlyssna, och konstaterade snabbt att de står över såväl WeSC "Conga" som Skullcandy's "Uprock" ifråga om ljud. Komfortmässigt var de också helt okej, om än Koss Porta Pro fortfarande är de bästa lurar jag burit över mina bågar. Nå.16:39
Här har jag hunnit slå mig ner ute på altanen. Märk hur jag håller tummen en bit in över linsen när jag fotograferar mig själv. Här kan vi snacka om foto med personlig prägel.18:03
På cykelfärden hem stannade vid till vid Ålidhems centrum och köpte en kyckling och en låda potatissallad. Här sitter vi till bords och inmundigar denna enkla rätt. Passade klockrent en söndag som denna, kände vi. Fick kanske inte den allra mäktigaste kycklingen, men ibland ska man ju dra det korta strået, annars blir det ingen balans. Nej, det är inte bara jag som rationaliserar för att få inre ro, det är faktiskt så.19:57
Har här gjort en tur med Klara, vi är åter uppe på centa och här jobbar lillan för fullt med PET:andet. Hon når att ställa in glasflaskor i maskinen till höger, men maskinen för aluminium och plastflaskor (den på bilden) ligger som ni kan se nån decimeter för högt till gap.20:53
Här har vi slagit följe med gänget på Stipendiegränd. Vi är ute på deras gård och medan vi vistades hann vi prova gårdsattraktionerna och en rökande dam på en balkong tipsade oss då plötsligt om att vi hade smultron i rabatterna. Det var bara att hugga in, och så gjorde vi.21:05
Fick givetvis smak för bär och tur var det att vi redan när vi köpte kycklingen hade försett oss med en låda hallon. Dessa skulle jag sedan förvandla till vad som går som 'Calle Oxwalls hallonmix', ett enkelt men välsmakande recept som jag kan komma att dela vid ett lämpligt tillfälle. Jag kanske till och med kan bjuda, men då gäller det att du gillar krämiga grejer.01:06
Klockan är natt och jag och drottningen står ute på balkongen och tittar på månen och alla nedsläckta fönster. Vi har sett de två första avsnitten av den lite kusliga tv-serien 'Supernatural'. Det var en härlig stund på balkongen. Jag stod i kalsonger, och frös knappt. Det är sommar, om än det är den sämsta någonsin. Vi noterade vattenpölar på gårdsasfalten, från det tidigare skyfallet. Nå. Nästa sommar kan omöjligen bli sämre än denna. Vi får trösta oss så. Vi säger avslutningsvis tack till den vecka 31 som nu har varit, och så knyter vi oss. Godnatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar