måndag 27 augusti 2012

Måndag v. 35


Frukost
Smörgås med kantareller. Inte helt fel. Jag tyckte först de såg lite kletiga ut och frågade försiktigt "Måste man inte tillaga svamp först?", varvid Ingrid replikerar "De ÄR tillagade, i SMÖR!", varvid jag genast lugnar ner mig. Vet med mig att jag har läst att man kan trasa sönder njurarna på ett stenkast om man käkar rå svamp. Not a myth.Översvämning
Det här är alltså en liten sänka i asfalten utanför tvättstugan vid Geografigränd 14. Jag tycker gott att de kunde göra något för att plana ut landskapet, alternativt bygga en brunn som vattnet kunde rinna ut i. Jag var här helt lugn och fotograferade, men vid ett senare tillfälle under dagen (när regnet öste ner) lyckades jag klanta mig big time — jag sprang rakt igenom sjön, med dyblöta tassar som följd.Lunch
Mums, behöver jag skriva mer?Middag
Oj oj. Här har Ingrid gett sig på en helt vegetarisk variant. Det är broccoli och det är pasta och det är nåt klibbigt som jag inte kan placera. Fruktansvärt gott var det i alla fall.Underhållning
Jag kommer så väl ihåg min barndoms television. Det var jag och min kompis Jimmy som tittade på Teenage Mutant Ninja Turtles. Det här visuella äventyret går uppenbarligen i arv, för även vår lilla prinsessa har fått smak för de muterade skölpaddorna. Vi tycker inte om Strimlaren. Han är av ondo. Här sitter mäster Splinter och Leonardo (min egna favorit, back in the day) och smider strategier över ett parti schack.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar