onsdag 29 augusti 2012

Idag, onsdag v. 35

Middagen
Klara hämtades av oss bägge, vid Gulans lekpark. Det busades på lite och vi bytte några ord med Greta, sedan avfärd hemåt. Svärmor och moster Kerstin var på ingång. Vi mötte dem på Ålidhemsbiblioteket, bara tvärs över gården. Stojade och lekte en stund. Jag tog av mig mina Crocs och la mig ner i det lilla kuddklädda barntemplet. Satte luren i landskapsläge och extraherade det första utkast på min väns självbiografi, som jag så priviligerat mottagit så sent som tidigare idag. Jag låg där på rygg och läste de första sidorna. Det var bra material, mycket fängslande läsning. Jag har alltid tyckt om min väns sätt att göra ord till meningar. Hade det inte varit för att Ingrid ropade att jag skulle komma ut (att de andra barnen var rädd för att komma in i templet då det låg en skäggig man där inne), ja, då hade jag nog legat där på rygg och läst till sista sidan. Nåväl.

Senare tog jag en sväng ner till Strömpilen och ICA Maxi, var jag köpte tre paket kaffe av det numera rätt pretentiösa fabrikatet Euroshopper. En grillad kyckling stod också på listan. Jag vet däremot med mig sedan tidigare att stormarknaden av någon anledning överprisar den grillade kycklingen. Eller, i alla fall sist jag var där (då efter en lång cykelfärd till Holmsund tur och retur) ville de ha 44:90:- för ett stycke kyckling, detta medan vår studentvänliga ICA Supermarket vid Ålidhem centrum bara tar 39.90:-, dessutom tyckte jag att den sistnämnda kycklingen såg generellt större ut, åtminstone den gången. Så, prismedveten som jag är (en femkrona är en femkrona) la ja de tre kaffepaketen i cykelkorgen och trampade åter över järnvägen, förbi hemmet, och upp till centrum. Sprang hastigt in och dumpade kaffepaketen. Ingrid försökte lasta mig med ytterligare objekt på inköpslistan, men jag stod på mig med att sinnet var litet. Nåväl, en flaska currysås skulle jag se till att få med mig. Så blev det också. Ett stycke kyckling och en flaska currysås från Heinz blev det. Kycklingen visade sig dessutom dagen till ära ligga till extrapris, endast 34.90:- betalade jag. Det kändes bra att ha tjänat en guldpeng, och en kort cykelfärd med trevlig musik i hörlurarna. Grymt bra, faktiskt.

Kvällen blev trevlig. Jag lyckades somna i soffan. Grymt trött har jag varit de senaste dagarna. Har ju varit ledig. Kanske tar kroppen igen den sommar som varit, då jag faktiskt många gånger gått mer eller mindre som en maskin. Nå. Klara väckte mig och sa att vi skulle gå till sängen och sova. Jag tog täcket under armen och kravlade mig in i sovkammaren. En stund senare sov Klara. Ingrid begav sig ut på en av sina löparturer. Hon är en riktig hurtbulle, min drottning. Jag låg med min digitala assistent i min näve. Scrollade över den sociala tidslinjen och försökte bilda en uppfattning. Nåväl. Nu är det kväll, klockan är halv elva och vi lär avrunda med ett äventyr snyggt buret av Dean & Sammy. Nej, jag är inte löjlig som tittar. Ni är i så fall minst lika löjliga som tittar på C.S.I och på fullaste allvar tror att det går till så i verkliga livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar