söndag 27 maj 2012

Söndagen


13:36
Efter en mjuk och långsam start på veckans vilodag blev det lunch. Spaggeti och köttbullar, kryddat med sån där italiensk ost på påse, ni vet säkert vad jag pratar om.14:00
Efterrätten var underbar. Året och säsongens första glass med vispgrädde och jordgubbar. Mums. Det var en viss diskussion om huruvida denna dessert skulle intas i vardagsrummet eller ute på balkongen, men till sist landade vi ändå på balkongen. Nå, Klara fick avgöra. Kan tillägga att hennes avgörande blev till min fördel. Det var alltså drottningen som hävdade att det skulle bli "kladdigt och j-vligt" ute. But hey. C'mon. Det är ju bara sommar en gång om året.14:19
Efter glassen gjorde Klara en liten mysplats under balkongbordet. Med filt och en röd luddig hjärtformad kudde och en skål med Ahlgrens bilar kände hon sig väl tillrätta. Det är mina fötter ni ser om hennes sidor.14:34
Ytterligare en stund senare är det pussel som gäller. Hon älskar att bygga pussel, den lilla prinsessan.15:05
I samma veva passade jag och drottningen på att inta dagens första svarta guld. Det satt riktigt fint. Bubblorna har jag ingen aning om hur de uppstod. Det var något i bryggprocessen, supposedly. Mitt nattsvarta kaffe brukar vara fritt från bubblor, vanligtvis. Det var något märkligt, just denna gång.16:05
Nu börjar äventyret utomhus. Strömpilens köpcentrum, och prinsessan skuttar med klassisk träpall som hinder. Det kändes lite parkour.16:07
Så, blott ett par minuter senare är vi i rulltrappan på H&M. Lite yr som jag är var jag först på väg att på instinkt ta den vanliga rulltrappan, fast drottningen ropade just innan jag satte ner foten på en plåt som skulle rulla mot mig att "De har ändrat riktning, ni får gå runt!", och visst var det så. Medan drottningen tittade på sommarplagg var jag inne i bakgrunden till förändringen. Jag sökte upp en expedit och tog upp saken. Det var som jag misstänkte, något ifråga om store concept som kommit från högre ort, att logiken inne i butiken skulle upplevas som mer naturlig, och människoflödet därtill. Nå. Ingrid hittade ett par plagg. Jag tipsade om ett linne till henne, och en sommarklänning till Klara. Hon högg klänningen men slopade linnet. Det var ett utlägg om att man var tvungen ha något att matcha det med och så vidare och så vidare. Nåväl. Senare på kvällen tog hon upp linnet igen, och sa då att hon tänkt över det och eventuellt ämnade återvända, då hon trots allt kanske hade nåt par matchande byxor. Oj oj. Vi får se hur det faller ut.16:12
Här finner man ofta prinsessan. Här sitter hon och tittar på halsband och solglasögon. Det är barnsegmentet, och det är faktiskt rätt häftiga grejer, men jag tycker i synnerhet armbanden (läs: stålring) är lätt överprisade med sina 39 SEK / stycket. But then again, maybe it's just me.16:23
Väl ute igen passade jag på att knäppa en sommarbild på drottningen.17:35
Jag hade faktiskt avbrutit vår handelsresa då jag kom på att jag hade bokat tvättstugan 16-19. Jag högg Ingrids cykel och Klara på barnsadeln och så dundrade vi hem och styrde upp, Klara tycker det är så roligt att dona på i tvättstugan, och så fick drottningen lite lugn och ro i sitt shoppande. Här är vi i färd att köra över tvätten i torktumlaren, och nästa planerade anhalt är sedan (på Klaras önskemål) parken "Gulan" på Carlshem.17:48
Sagt och gjort, här var vi, i Gulan, på Carlshem. En fin liten park. En familj från Mellanöstern satt och hade picknick på en filt på gräsmattan, bara några meter ifrån oss. Jag kunde inte undgå att i mitt stilla sinne fundera på vad det grillades för nåt gott. De såg i varje fall ut att ha trevligt. Pojken tittade nyfiket åt mitt och Klaras håll, minst ett par gånger. Under vår vistelse hann jag även gräva en bisarr grop i sandlådan. En riktig barnfälla, riggade jag upp. Klara skyddar sina fellow kids, så hon tog spaden och skyfflade efter bästa förmåga igen min grop.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar