måndag 28 maj 2012

Måndagen v. 22


13:45
Jag kan rekommendera Game-Tech 2-pack USB-handkontroller till hela världen, i synnerhet gamla retro-fanatiker med ett sinne för emulering av konsoler som har åtskilliga decennium på nacken. Spelkänslan är helt underbar, och drottningen instämmer.13:55
Mitt stora uppdrag idag blev Pippi-tältet. Det stod ute på balkongen förra och förrförra sommaren, men nu visade det sig att manualen var spårlöst försvunnen. Att bygga ihop ett hyfsat avancerat tält utan bruksanvisning är inte det lättaste, men jag har varit med förr, och donat med ett och annat hemmabygge genom åren. Den tekniska finessen fanns där, och efter att förgäves ha Googlat efter den ursprungliga instruktionen skred jag till verket. Det gick också som på räls. Här kör jag en skarp genrepetition, då jag är väl medveten om att pinnarna måste sättas upp från insidan.14:06
Ärtsoppa blev det till lunch. Har inte ätit det på bra länge. Senast var på ett av de mer generösa anläggningarna nere på stan. Kalla det Umeås folkkök om ni vill, jag kallar det värme och hjärta. Nåväl. Här var det ärtsoppa på burk. Soldatens, från Knorr.15:03
Nu var då Klara hämtad. Hon var på bra humör. Jag berättade redan under vår cykelfärd att det skulle byggas tält. Klara var taggad till tusen. Vad värre var märkte jag på gårdplanen att jag hade glömt att spänna fast prinsessan i barnstolen. Skandal. Mitt yra huvud att skylla på, så klart. Lyckligtvis är det bara ett hundratal meter mellan Greta och hemmaplan, men ändå. Det var Klara som sa till mig att jag hade glömt spänna fast henne, när vi var framme. Vi mötte drottningen på gården, som kom med klassiska IKEA-plastbylten med tvätt. Skandal, att glömma remmen, som sagt. Jag kanske övervinner ångesten och skammen genom att skriva ned det, jag vet inte. Nå. Klara demonstrerade grannens specialbygge, och fastän hon inte var helt precis i vad hon ville så kanske hon insuerade att en sådna lösning vore något.15:44
Nu var tältet då färdigbyggt och Klara hade krupit in med filtar och kuddar och en liten skål med choklad. Inte helt illa. Och tro mig när jag säger att det blir rykande hett inne i tältet. Det spelar ingen roll att det inte var mer än tio grader idag, direkt man kryper in i tältet kommer den där kvava luften. Det är olidligt. Sen att tältet är jättelitet och inte gjort för 1,87 meter Oxskalle är en annan femma.18:24
Middagen kom att bestå i lasagne. Jag älskar denna maträtt, och det var länge sen sist. Underbart. Största glasformen tömdes, givetvis.19:00
Lite pusselbyggande på kvällskvisten. Det är om jag inte är helt ute och cyklar första gången som Klara ger sig på Familjen Flinta. Jag älskar själv det här pusslet, jag tycker det är fruktansvärt färgglatt. Särskilt den lila dinosarien fastnar mitt öga på, ständigt och jämt. Man skulle kunna säga att det är Dino som gör helheten i pusslet.22:23
Drottningen har nu fattat spelkontrollen och stegat in i den förtrollade världen av Zelda.I miljöhuset
På kvällskvisten gick jag då med källsorteringen. Dagens fynd var ett (a)DSL-modem av fabrikat SpeedTouch. Bredvid låg en en meter lång Kategori 5-kabel, knallgul till färgen. Jag konstaterade snabbt att "plastsprätten" hade gått på ena sidan av kabeln. Ni med vana vet vad jag talar om, den som gör så att kabeln inte åker ut. På modemet var Wifi-antennen avbruten, och hängde löst i sin lilla nerv. Jag kontrollerade om det var en typisk gängad antenn som gick att lösgöra, och i så fall eventuellt ersätta. Nej, så var inte fallet. Jag avlägsnade mig. På vägen över gården började jag fundera på om jag trots allt hade drömt att plastsprätten var av på nätverkssladden. Jag övervann de dumma frågorna, och tog mig in i trapphuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar