onsdag 1 oktober 2014

Onsdag, v. 40


Nya H3-lampor till extraljusen
Onsdagens gick utav bara farten. Ungefär en halvdags jobb och sedan konstaterade jag att mina beställda 100 watts helljuslampor låg i brevlådan. Snyggt jobbat, Skruvat. Jag kom också fram till att 200w/12v=16,66666666666667A vilket är ganska mycket ström för en tunn jordsladd på 1,5 mm². Jag hade varit lite väl dumsnål ändå, häromdagen. Jag gick i alla fall ut och gjorde en specialare, nämligen dubbla jordledare på varje extraljus. Nu blev det fortfarande (endast) 3 mm², men bättre än hälften, åtminstone. Sedan läste jag mig också till att det är snudd på kontroversiellt att ha 100 watt helljuslampor, då dessa som regel inte är E-märkta, men att länsman å andra sidan sällan inspekterar lampsort, och att i svensk verklighet så läggs det större vikt på kontroll av att man inte har för dåligt ljus.

Så, det fick flyga, trots allt. Framåt kvällen började jag dock kika på kit för Xenon-konvertering. Att konvertera halvljusen går totalt bort bort; jag uppfyller det ena kravet (högtrycksspolning av strålkastarna), men inte det andra (automatisk nivåkontroll), men även om jag det sistnämnda fanns med i bilden så vet Gudarna om det är halvljuset man vill sätta Xenon i. Små konverteringskit finns för mindre än en femhundralapp. Processen verkar inte direkt vara raketteknik, man mellankopplar en ballast mellan relä och lampa, and that's it, som jag nu förstår det. Det tål definitivt att tänkas på.


Ny version av Android till telefonen
Ja, plötsligt händer det. Det har ju varit en del snack om om uppdateringar till Samsung Galaxy S3 LTE, och när slutligen uppdateringen till Android 4.3 (Android API level 18)släpptes OTA så lät nätets röster skrika entydigt; problemen var många, inte minst med en gravt försämrad batteritid som följd efter uppdatering. Jag själv gick – klokt nog – ut på nätet och granskade folkets tycke gällande uppdateringen innan jag själv gav något samtycke till att min telefon skulle uppdateras, och valde efter att ha läst och värderat tvärsnittet att låta min telefon stanna kvar på Android 4.2.2, tills vidare.

Nu för bara en månad sedan så tänkte jag väl sent en kväll att det kanske ändå var fegt och bakåtsträvande att liksom undvika en uppdatering som släppts. Jag menar, uppdateringar är ju till för att förbättra saker som är, eller hur? Så, jag installerade Android 4.3 och jag har faktiskt inte upplevt några större problem. Batteriet har aldrig varit någon höjdare på den här telefonen, med min flitiga användning är batteriet som regel slut lagom till kvällen, men någon skillnad till det sämre upplevde jag inte, efter denna uppdatering. Förbättring? Nja, ärligt talat så märkte jag ingen större skillnad överhuvudtaget.

Nå, nog om det. Nu denna onsdagskväll så poppade ännu ett systemmeddelande upp i mitt aktivitetsfält. En uppdatering fanns tydligen att tillgå. Dra mig långsamt baklänges, tänkte jag när jag läste vad som stod på skärmen. Den – snäppet större – uppdateringen hade nu tydligen landat officiellt för min modell. Jag var ett musklick ifrån att uppgradera till Android 4.4 KitKat. Den här gången orkade jag inte ens bege mig ut och läsa på efter vad folk som uppdaterat tyckte, utan klickade ganska omgående igenom avtalsklausulen och lät uppdateringen sätta fart. Spännande, detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar