tisdag 24 juni 2014

Tisdag, v. 26

Den där nya militärcykelnPå kvällskvisten gick jag ut och inspekterade de två vraken till militärcyklar som står och tar plats på gården. Lustigt att ha två till synes identiska cyklar, båda med knäckt vevarm på ena sidan. Nåväl. Då jag redan hunnit montera ut veven på den ena cykeln är det förvisso inte iögonfallande för de förbipasserande. Nåväl. Snart kommer samma förbipasserande istället att få se två stycken rena militärcykelramar helt utan vevpartier.

En tripp till leksaksaffärenPå eftermiddagen tog vi en sväng in till stan, och landade på Lekia. Det slog mig att det mesta var (ursäkta min franska)riktigt j-vla dyrt. Sen slog det mig att det kanske är den prispressade detaljhandeln (Clas Ohlson, Biltema, Jula, Rusta, Överskottsbolaget, o.s.v.) som på senare år har satt ribban för mig gällande priser, och att jag nu istället stod öga mot öga med den prisbild som är verklighet för shuno som köper samma kinesiska plast, fast som saknar den där egentliga pris- och kvalitetsmedvetenheten.

Nånstans i mitt stilla sinne hann jag tänka att det faktiskt inte alltid är sant att man får vad man betalar för. Man kan göra både bättre och sämre affärer, och att köpa svindyra leksaker från fabrikat som Schleich är varken praktiskt eller ekonomiskt, åtminstone inte i min bok. Poängterar att jag på inget sätt menar på att just Lekia sätter orimligt dyra priser; de håller sig inom samma ram som andra aktörer exempelvis Barnens hus. Inga konstigheter.

Innan vi åkte hem för att börja planera inför middagen gick vi in i Sagagallerian, och innan vi slutligen landade inne på Sagolika ting hann jag uppmärksamma att här fanns två härliga nördbutiker; dels en med fokus på brädspel i stil med Warhammer, dels en med fokus på serietidningar. Jag kan ha sett i syne, men jag tyckte att det var samma namn på båda butikerna. Kanske är det så att Fantasia står för regi i båda fallen. I mitt stilla sinne åkte jag 17-18 bakåt i tiden. Dead Deckers' Society. Jag kommer ihåg att dom äldre killarna satt i ett rum på Regnbågen med sådana där figurer. Warhammer.

Fisk är nyttigt för hjärnan, sägs detTill middag gjorde Ingrid en stadig fiskgratäng med bland annat räkor. Citron till detta gjorde jobbet galant. Riktigt nyttigt kändes det också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar