söndag 15 juni 2014

Söndag, v. 24


Lunchen
Jag unnade mig en rejäl sovmorgon och klev inte upp förrän mitt på dagen, jag började ju inte förrän klockan tolv, så det kändes helt lugnt. Jag hoppade över frukost hemma och gled istället in på McDonald's med en halvtimme tillgodo, köpte en dubbel cheeseburgare och en enkel, och satte mig i lugn och ro på trappen till Rådhuset och mumsade. Solen stod högt på himlen och allra helst hade jag nog suttit tillbakalutad på balkongen hela dagen, en söndag som denna. Nå. En tiggande fågel gjorde mig sällskap där jag satt.


Verktygen
Den konsumentglada killen inom mig väcktes till liv och jag gjorde två inköp; dels en billig sats med nycklar var jag någonstans i mitt stilla sinne tänkte att jag skulle ha en ersättare till den 17 mm nyckel som jag lyckades böja sönder i försöken att få loss pedalen vid demontering av veven på militärcykeln. Sedan köpte jag en liten nylonväska med tre tänger och en flasköppnare. Jag skrattade för mig själv åt det faktum att de inte fokuserat på fyra olika tänger, eller tre tänger och en skiftnyckel, utan just tre tänger och en flasköppnare. Ibland lutar jag mig tillbaka, stänger mina ögon, och funderar över hur deras tankebanor går.


Glassen
Ja, jag vet att jag fick glass så sent som igår, men jag är också en typisk kille som inte riktigt kan få nog av det goda, så nu var det dags igen. När jag kom hem på eftermiddagen stod solen fortfarande högt på himlen, och på balkongen i söderläge har jag också ett enastående lä för den ringa vind som faktiskt förelåg. Jag njöt till fullo, och slevade i mig glass under tiden. En stund efter att jag ätit upp glassen slumrade jag till. Det händer faktiskt rätt ofta, när solens strålar sträcker ut sig över mig. När jag slår igång mitt hjärnkontor är det först lätt att bortse från att jag faktiskt har slumrat, då hela tillståndet mest känns såsigt i efterhand. Det är i regel smaken i munnen som avslöjar verkligheten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar