torsdag 27 mars 2014

TV: "The Outer Limits" (1995)Fredagskvällen gick i televisionens tecken. Det var sent på kvällen som jag såg en chans i det faktum att jag inte började förrän sent på eftermiddagen dagen därpå, så jag slog igång pilotavsnittet av den något kultklassade serien "The Outer Limits" från mitten på nittiotalet. I detta första avsnitt får man följa en familjefar som jobbar på ett hemligt projekt (outtalat stöttat av regeringen) på nån slags militärbas. De har funnit 'extraterrestrial life' och försöker lära sig något av det. Ett litet missöde på anläggningen får dock de som höll i klubban att besluta att kapa projektet. Det här blir för mycket för avsnittets huvudperson, familjefadern, som känner att han lagt ner oerhört mycket arbetstid på dessa små insektsliknande varelser.

Så, vid en slags avtackning eller sista besök på anläggningen innan varslets (eller snarare avskedet, really) passar han på att stjäla med sig en varelse. Han gör ett stort sandakvarium i en gammal lada på gården där hemma, och sedan börjar helvetet. Jag tänker inte berätta mer ingående om vad som händer men jag kan nämna att Ingrid reste sig upp ur soffan och gick och knöt sig ungefär halvvägs in, så helt hennes 'cup of tea' var det kanske inte, medan jag ändå tyckte att det hela gick att se på. Starka nittiotalsvibbar, throughout, kan tilläggas.

Serien sträcker sig över sju år (1995-2002) och således också över två hela decennium, vilket slås ut på sju säsonger. Det kan mycket väl hända att jag ger mig djupare in i det här träsket. Nå. Only time will tell.

Betyg:
3

För den mindre nogräknade:
The.Outer.Limits.The.New.Series.S01E01-E02.The.Sandkings.PROPER.DVDRip.XviD-SAiNTS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar