onsdag 26 mars 2014

Onsdag, v. 13


Säsongens tveklösa cykeldebut
När jag kom hem på eftermiddagen möttes jag av följande syn ute på gården. Klara hade gjort säsongens cykeldebut. Ännu sitter stödhjulen där, och rätt sneda var dom, dessutom. Här skulle en tvunget fram med verktygen, i det snaraste.


Inte säsongens punkteringsdebut
Suck. Det var knappt en vecka sedan jag åkte på första punkteringen på ungefär ett år. Om det är att betrakta som ett vårtecken vet jag inte. Förvisso, glas och andra små vassa ting tinar ju fram under snön och isen, men jag vet inte. I varje fall, idag på hemvägen kände jag plötsligt hur luften gick ur cykeln. Jag hade just bestigit en snutt av Tunnelbacken och vikt in på Sofiehemsvägen. Det var bara att gilla läget.

Jag ledde cykeln genom skogssnåret, och resten av vägen hem. Suck. På kvällskvisten tog jag tag i saken, hemmavid. Jag kunde efter inspektion av slangen konstatera att det inte var min tidigare lagning som hade gett upp, utan här var det frågan om ett helt nytt hål. Suck. Hur otur ska man ha på en vecka.

Jag passar här emellertid på att slå ett slag för varianten klassisk solution och lagningslappar. Dessa gör jobbet galant och ger framförallt säkra reparationer, till skillnad från den dubbelhäftande varianten, som [min erfarenhet] lätt går upp vid exempelvis säsongens temperaturförändringar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar