tisdag 25 mars 2014

Tisdag, v. 13


Längtan
Jag och Klara tittade ut genom balkongdörren och konstaterade att det tidigare berget (vad jag vet är detta Ålidhems största dumpplats för snö) nu har tinat och krympt till en liten snödriva. Det finns hopp för en vår och sommar, och som vi längtar.


Inköpet
På kvällen när jag klev av mitt skift gjorde jag ett litet inköp. Det var på REA-torget som jag fann en sådan multihylsa som jobbar efter liknande teknik som de där klassiska maskerna som var populära åtminstone då under min barndom. Någon minns säkert. Det var liksom tusentals(?) små stålpinnar och så tryckte man ner sin hand, ansikte, och efter den "instuckna" formen följde en utbuktade formgivning på baksidan. Ja, jag är dålig på att förklara, men detta var i alla fall en klassisk leksak på min tid.

Så, efter ungefär samma tanke fungerar den här multihylsan. Den liksom adapterar sig till den bult eller mutter som den ska skruva upp eller dra åt. Fungerar ibland bättre, ibland sämre. Enligt uppgift är produkten vettig när man har att göra med rostiga eller defekta muttrar, men att den vid bruk på hela och fräscha muttrar istället riskerar att börja runda dem. Nåväl. Ännu en pryl till verktygslådan för mig, i alla fall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar