söndag 16 februari 2014

Söndag, v. 7


Semla
På eftermiddagen fick vi fint främmande i form av Klaras mormor och morfar. Det bjöds på semlor, tydligen en svensk tradition i februari. Jag är som vanligt usel på traditioner. Nå. Vad värre är, jag fick problem i systemet just innan besöket anlände, så jag kom att sitta inne i badrummet på en tron av porslin större delen av deras tid av samvaro. När jag väl kom ut kändes det som att jag gjorde mig bäst i köket, där det dessutom visade sig ligga kvar en semla, väntandes på mig. Mums, så gott det var. När jag hade ätit upp semlan var det fortfarande spänt efter mitt långa toalettbesök, så jag fann det inte bättre än att jag lättade ankar, jag hade likväl ett ärende.


Spärrskaft
I höstas när jag och Ingrid genomförde olje-/filterbyte på OKQ8's gör-det-själv-hall här på Carlslid gick allt tämligen bra, förutom att det 1/2" spärrskaftet som följer med min verktygssats skulle visa sig vara oerhört otympligt till ändamålet sett, nämligen att komma in med en stor hylsa som ska runt oljefiltercylinderkroppens mutterformade sida. Det hade gått, men det hade var kämpigt och väldigt trångt. Nu snackar vi en stor hylsa, en sådan hylsa som bara görs i (minst) 1/2" utförande. Nåväl, jag hade dock funnit en intressnat artikel på en butik norr om stan, nämligen en så kallad "förstoringstapp". Vi snackar helt enkelt en adapter som gör att större hylsor passar på mindre spärrskaft. Så, jag köpte ett 3/8" spärrskaft och en sådan här förstoringstapp (3/8" -> 1/2"), och sedan var saken biff. När jag kom hem provade jag att koppla ihop den hederliga 32 mm hylsan. Det gick hur bra som helst. Finemang. Detta kändes faktiskt som ett riktigt vettigt köp inför framtiden. Lagom till våren blir det väl aktuellt med ett olje-/filterbyte igen.


HackMii
Jag har längre(!) haft en plan på att genomföra den omstridda softmoddningen på vårt Wii, nämligen möjliggöra extern mjukvara att köras i spelenheten. Det har bara aldrig blivit av. Inte förrän ikväll, alltså. Letterbomb-metoden gick som en dans på rosor. När jag väl hade Homebrew Channel (med allt vad det innebär) så kom jag dock att springa på patrull i vissa moment, t.ex. var det svårt att föra över våra spel på ett minneskort eller USB-sticka och köra dem ifrån detta. En så kallad "CIOS" skulle installeras på en vald "slot", och det var av väsentlig vikt att den landa' smooth. Jag fick som aldrig till det ordentligt, och la ner just den här delen av projektet innan jag lade huvudet på huvudkudden för kvällen. Det skulle trots allt komma fler dagar, inte sant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar