måndag 24 februari 2014

Måndag, v. 9: Ingrids flickcykel


Jag kommer ihåg 2007, när jag anlände till stan. Ingrid cyklade då inte på den 28" damcykel som hon gör idag, utan en 26" mountainbike av flickmodell, fabrikat DBS. Hon var fortfarande tonåring, min älskling, så det var väl kanske inte särskilt märkligt. Nå. Vid något tillfälle något år därefter började det gå fruktansvärt trögt att cykla, och hela bakhjulet kändes glappt. Jag kommer ihåg att jag var in till en cykelhandlare och fick en snabbdiagnos, navet var knäckt, och det skulle bli kostsamt. Alltsedan dess har cykeln stått i förrådet.

Nu kom jag dock på tanken att det kanske skulle gå att göra något smidigt åt problemet, om man tänker lite smart och t.ex. letar efter nån reservdelscykel på Blocket som man kan ta nav ifrån. Var stod cykeln, det var ett tag sen jag hade sett den? Vi kom fram till att vid flytten glömdes cykeln kvar i förrådet på Geografigränd 20 D. Suck. Det skulle ju rimligtvis vara låst.

Vi gled en kvällspromenad i samlad trupp, hela familjen, och kikade efter. Ingrid bad smidigt nån av hyresgästerna på bottenplan vänligt att låsa upp, vilket gick i lås, men hon kom sedan ut och meddelade nedslaget att cykeln inte hade stått där. Suck. Var kunde den vara? Bara nån sekund senare får hon syn på den, ute på gården. Vi ser att de gjort en sådan rensning där de sätter lappar på cyklar i förrådet för att få bort kvarglömt skrot. Den var låst och någon nyckel hade vi inte med oss. Var låg nyckeln? Vi gick hem.

Nyckeln återfanns rätt fort hemmavid, och jag gled över och hämtade hem cykeln. Inspekterade bakhjulet och fann att det rörde sig om ett Shimano Nexus 7 system, så det var bara till att sätta sig ner vid datorn och försöka hitta så mycket information som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar