tisdag 25 februari 2014

Tisdag, v. 9: En ny borrmaskin


Vi hade tisdag och på kvällen vid stängning var det dags för lite stödhandlande. Jag hade nån vecka tidigare funnit en artikel på REA-torget som jag hade lockats köpa, fast efter övervägande kommit fram till att jag faktiskt inte behövde. Jag fick vid återlämnandet istället syn på den här borr-/skruvdragaren, vilken fångade mitt intresse. Det var tidigt 2008 i samband med inflytt i lägenheten som jag köpte en borr-/skruvdragare av fabrikat Cotech. På den tiden var kraftverktyg av märket samma orangea färg som [i min bok] mest kännetecknar Bahco, och inte blåa som saluförs idag.

Nå, den här apparaten (30-9980) har i varje fall tjänat mig väl genom åren och aldrig krånglat, trots att den drivs av ett batteri med den idag tämligen föråldrade NiMH-tekniken; jfr. Li-ion. I varje fall, [på papper] en extra NM i kraftöverföring, samt ett litet inbyggt vattenpass, samt en snäppet lägre vikt, för att inte tala om priset, gjorde att jag nu slog till på den här borrmaskinen. Jag hoppas att den kommer till nytta, någon gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar