tisdag 21 januari 2014

HTC Flyer: Android Honeycomb


Det var på juldagen som jag rootade min gamla HTC Flyer, och sedermera misslyckades med att installera en så kallad "custom ROM" ("LeeDrOiD") byggande på det snäppet nyare Android v3.2 (Honeycomb). Rootningen av telefonen hade gått vägen, men "flashningen" av denna ROM hade misslyckats; surfplattan frös vid uppstart. "HTC - Quietly brilliant", stod det att läsa, och inget mer hände. Någon dag senare hade jag löst det hela genom att installera en LeeDrOiD ROM som byggde på gamla hederliga Android 2.3.4 (Gingerbread). Nå. Jag var ändå sugen på Honeycomb, så denna tisdag tog jag åter upp projektet. Jag hade nu läst mig till att jag sprungit på patrull i och med att jag körde gamla Gingerbread.

För att installera ("flasha") s.k. "custom ROM:s" som bygger på Honeycomb (eller senare) måste man också ha den grunden installerad, det vill säga HTC's egensläppta Honeycomb, vilken finns för nerladdning. Jag hade ju redan gjort proceduren S-OFF, vilket säkerställer att de inte kan låsa min bootloader, så nu var det ju grönt ljus för hederlig uppdatering. Jag laddade ner "RUU_3G_B09.zip" och sprang först på problem, datorn sa att jag hade får lågt batteri (uttryckligen < 30%), detta trots att batteriet i själva verket nästan var fullt. Suck. Jag sökte efter svar, och tydligen var problemet vanligt. Många sa att problemet var hårdvaruförankrat. Många hade helt enkelt bytt dator, och sedan hade det fungerat.

Jag plockade fram den lilla Eee:n, och mycket riktigt, nu kom jag plötsligt vidare i installationsprocessen. Denna skulle bara ta omkring tio minuter, som utlovat. Sedan startade surfplattan om, och jag spelade nu i en — för den här plattan — helt ny generation av Android, nämligen den "tablet-orienterade" Honeycomb. Den blev ju inte ett särskilt långvarigt kapitel i boken Android, detta då Ice Cream Sandwich snabbt skulle ersätta både Honeycomb och Gingerbread. Sedan kom Jelly Bean och nu är vi inne på KitKat. Ja, det känns faktiskt nästan lite retro att nu ha en surfplatta med Android Honeycomb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar