onsdag 25 december 2013

Juldagen 2013


Upplåsning: HTC Flyer
Ett av mitt livs sämsta köp är onekligen den HTC Flyer som jag köpte på en kampanj för ett par år sedan. Då den slog ner på den svenska marknaden var riktpriset ungefär sjutusen kronor, så när SIBA dumpade produkten så kändes det som ett riktigt klipp att få en surfplatta med 32 GB och 3G för bara drygt tvåtusen kronor. Jag trodde jag var en stjärna och gjorde ett smart köp, men ack så fel jag hade. Produkten har strulat (två serviceärenden ryms i dess historik) och är dessutom tung och klumpig. Denna kväll bestämde jag mig för att var dags att försöka låsa upp enhetens fulla potential. Garantitiden är likväl slut så, nu fick det alltså bära eller brista. Själva "rootningen" och installationen av ClockworkMod Recovery gick smärtfritt, medan flashnigen av en LeeDrOiD Honeycomb gick sämre. Enheten fastnade vid uppstart, suck. Var det något med det faktum att jag försökte att gå från Gingerbread-baserat till Honeycomb-baserat? Jag visste inte, och kände att det var lika bra att jag la projektet åt sidan för stunden. Det var trots allt juldagen, och familjen ska stå i fokus.


Härlig familjepizza
Lite härlig familjepizza gaskade helt klart upp mig, efter problemen med den där förbannade surfplattan. Aldrig fel. Det var faktiskt lite problem att få tag i pizzan, Ali-Baba hade av någon outgrundlig anledning bestämt sig för att hålla stängt såhär på Juldagen. Visst förstår man att matvarubutiker och dylikt håller stängt, men pizzeriorna är ju [truth be told] sällan kristna så, man tänker liksom att dom ska hålla öppet som vanligt, och kanske se en extra stor chans till bra säljsiffror. Men i varje fall, vid korsningen Sofiehemsvägen/Tunnelbacken var det stängt och nedsläckt. Till sist fick jag napp på Gammlia. I väntan på pizzan surrade jag lite med bagaren, som berättade att han tämligen nyss hade tagit över pizzerian, och att han inom kort skulle göra om menyn helt och hållet, och att han ämnade skicka ut mängder av reklam till alla stadsdelar, då givetvis också Ålidhem. Sallad och en stor 1½ liter läsk ingick vid köp av familjepizza. Inte illa. Gott smakade det också. Två tummar upp!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar