tisdag 29 oktober 2013

Äventyrslekparken och låshuset


Förväntningarna följt av besvikelsen
På eftermiddagen kom jag på den lysande idén att vi skulle kika på den nya äventyrslekparken på Ersboda. Den invigdes för bara några veckor sedan. Vi slog följe med Alexander och Emil. Tyvärr hann det mörkna innan vi var framme, men ska sanningen fram så vet jag inte om ljuset skulle ha kunnat ge den här lekparken rättvisa. Design var osmaklig och överlag var det inte mycket som kändes rätt.

Nej, det här hade kunnat göras så mycket bättre. Nåväl. Emil klättrade självständigt över hängbron och Klara och Ingrid klättrade uppför någon konstig vertikal tub. Rutschkanan hann vi också åka, jag och Klara. Den var osmart konstruerad; den tajta svängen ungefär i mitten gav ingen hissnande känsla, utan drog istället bara ner farten rejält. Nej, både jag och Alexander var när vi lämnade parken eniga om att det här inte var någon fullträff, från kommunens sida.


Oron när fjädrarna sprätter iväg
På kvällen fick jag ett ryck. Handtaget/låset till den ena dörren till sovrummet har spökat en längre tid. Det har känts knasigt på så många sätt, så nu ville jag se om det gick att ordna upp. Jag skruvade loss det helt från dörren. När jag sedan hade låshuset framför mig på köksbordet kände jag att jag ändå ville ett steg längre. Jag ville se hur det såg ut inuti. Jag skruvade upp de två spårskruvarna som höll ihop det, och tog sedan isär de två delarna med handkraft. Det gick fort, jag såg hur något sprätte iväg.

En fjäder. Jag såg snart ytterligare en fjäder som låg där. Jag såg även en liten metallbit. Det hela kändes vid en första hastig anblick som ett pussel som jag aldrig skulle kunna få ihop igen. Skam den som gav sig, skulle jag dock få erfara. En stund senare på kvällen kunde jag skryta med att jag förstod konstruktionen till punkt och pricka, och givetvis hade jag då också monterat tillbaka låshuset i dörren. Jag kände mig fulländad, för denna kväll. Det bor en liten låssmed inom mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar