lördag 17 augusti 2013

Lördag, v. 33


Vinnaren
Just efter klockan tolv hade jag fått lunch och var på väg in till personalutrymmet för att surra lite. Då kom ljudet. Brandlarmet gick. Den förinspelade robotrösten i högtalarna. Hela MVG tömdes på folk och just efter att vi hade räknats upp vid vår uppsamlingsplats såg jag en stor brandbil rulla in på V. Rådhusesplanaden. Spännande.

Jag gick till Systembolaget för att köpa lite dryck. Jo, på tal om dryck, Förrförra fredagen gjorde ju jag en liten 'hejvilding' och köpte ett brett urval av (33 cl) öl av olika märken och modeller. Det blev lite som en smakprovning och med facit i hand kan jag väl tycka att många lager smakar ganska lika.

Två sorter som stack ur var The Lawn Mover (art. nr. 1407 hos Systembolaget) från svenska Carlsberg, samt Backyard Brew Bomble Bee 17 (art. nr. 1458 hos Systembolaget), även den från Carlsberg. Den sistnämnda vann, i både min och Ingrids tycke. Med en fruktig annorlunda smak var den liksom, oväntat ovanligt schysst. Rekommenderas.

I varje fall. När jag kom till Systembolaget i stan visade det sig att den här rackaren inte gick att finna. Jag bollade lite med en som jobbade och han berättade att den tyvärr inte ingick deras reguljära sortiment, om än de faktiskt hade fått en batch för bara någon vecka sedan. Han visste inte hur det skulle komma att se ut när det nya 'ordinarie sortimentet' trädde i kraft i början av september. Nåväl. Jag fick hålla god min och nöja mig med vad de hade. Bollade lite med hustrun. Det kändes skamligt att be henne glida ner till Strömpilen, men vad gör man inte?

Nå. Här på bilden har jag precis klivit av dagens pass och laddar alltså inför kräftskiva hos svärföräldrarna. Vi fick sedan lite av en pärs i att jaga rätt på Klara, som satt i system att springa hej vilt hos grannpojken, i tid och otid. De har dessutom börjat tänja på gränserna gällande hur långt de får gå. Vi måste bara hitta en lösning på det här med den lösspringande fyraåringen. Det har blivit något av ett problem, på sistone.


Kräftskivan
Så sadlade vi våra stålhästar och trampade iväg mot Berghem. Det var kräftskiva. Jag har bara ätit dessa små skaldjur en gång tidigare, och det var i fjol, även då hos svärföräldrarna på Berghem. Jag skulle nog ljuga om jag sa att det var en jättestor favorit, men mycket möjligt kan det dels bero på okunskap om förfarandet.

Det här med att suga rakt från genitalierna på de små djuren tar mig emot. Jag kan inte sätta fingret på det, men det känns obscent på något sätt. Nåväl. Det sociala eventet i sig var bra, och Klara var så klart jätteglad över all uppståndelse. Klockan var över halv elva när vi var hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar