tisdag 9 juli 2013

Tisdag, v. 28


Copter (displayskyddet)
Det är långt över en vecka sedan jag lyxade till det och köpte en ny mobiltelefon, och alltsedan dess har jag gått som på nålar på grund av att jag saknar displayskydd. Jag är den typen som skulle kunna åka på en kraftig neuros av en repad display, något som kan hända den mest skickliga, om man bara springer på en släng av klassisk otur. Nå. Idag hade jag tur, den lokala lagershoppen CyberPhoto hade äntligen fått lagersaldo på artikeln. Ja, väntans tider, jag säger då bara det. Jag kollade upp skyddet så snart jag hade lämnat Elgiganten förra fredagen, och det skulle visa sig att ingen av butikerna hade displayskyddet inne, utan alla väntade på leverans. Otålig som jag var skickade jag ett mejl till Copter och bad om någon slags 'heads up' gällande hur länge det skulle kunna tänkas dröja innan proppen lossnade. Jag fick svar redan samma dag (snyggt jobbat, Copter!), och tydligen var det ingen propp alls, utan de tyckte att det var konstigt att samtliga butiker verkade stå tomma. Nå, det tordes inte dröja, trodde han i alla fall. Så, denna tisdag gick bollen i mål. När jag stod i butikens lobby överhörde jag diskussioner mellan kund och säljare. Minst två kunder som jag hann lyssna igenom verkade ha en nästintill familjär relation med säljaren. Jag fick en kraftig vibb av att CyberPhoto är ett ställe som har ett stall av stamkunder här i lilla Umeå. Nöjd var jag också när jag klev ut med mitt Copter-skydd. Faktum är att jag så sent som kvällen innan hade haffat ett ZAGG (Invisible Shield) från Elgiganten, men tack och lov hade jag lyckats hålla fingrarna i styr och inte öppnat emballaget. Det blev återköp, i samma stund som denna blev inhandlad. Ja, de flesta är eniga om att Copters skydd är bättre än Invisible Shield. Det går att läsa en hel del på nätet, och jag har själv visserligen inte ens en gång provat den sistnämnda, men jag är en [ung] man av beprövade vanor, så.


Vattnet (fiskjakten)
På kvällskvisten drog vi på en liten utflykt. Det regnade, så alla hade regnkläder förutom jag. Äventyret gick ner vid Kärleksudden, Nydalasjön. Jag hade reparerat håven vi köpte på Barnens hus i söndags med hjälp av kraftig eltejp. Lite taffligt att den inte skulle hålla mer än ett par dagar. Nåväl. Det var trevligt, bortsett från att jag inte direkt hade rätt kläder. Klara var helt galen, duggregnet till trots. Rätt vad det var plumsade hon runt som en skeppssjövild buse. Det var när vi kom till bilen och fick tömma(!) hennes stövlar på vatten som hon började känna att det faktiskt var lite kyligt. Nåväl. Några fiskyngel fångade vi dessvärre inte.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar