måndag 8 juli 2013

Måndag, v. 28


Super Mario
Ett spel som man måste ha till Wii är tydligen New Super Mario Bros (Wii), eller åtminstone jag — som är uppvuxen med Super Mario World (SNES) — kände genast hur det kliade i fingrarna. Jag var in på spelbutiken Game i Strömpilen. Deras butikschef är jättetrevlig och jag har surrat med honom både en och två gånger. Det begagnade(!) spelet skulle dock kosta mig 499 kronor, vilket kändes väl saftigt. Jag gjorde på stående fot en sökning (Prisjakt) och fann att Media Markt sålde spelet (nytt!) för endast 299 kronor. Jag visade Tommy telefonen och förklarade att jag faktiskt i detta läge kände mig tvungen att låta snålheten bedra kamratskapen (eller visheten). Han sa att han förstod. Han är oerhört hygglig, Tommy. Nåväl. Jag och Klara dundrade iväg till det tämligen avlägsna Klockarbäcken, och för endast 199 kronor kunde jag inte motstå frestelsen att hugga Super Mario Galaxy, som också enligt sägen är ett av de mest fantastiska spel som gjorts till Wii. Kan nämna att spelen (ja, båda) i varuhuset gick in för drygt en hundralapp mer än vad som låg ute som pris på nätet. Jag uppmärksammade säljarna på detta och de justerade priset, tjejen kommenterade det hela skämtsamt som att de åtminstone måste kunna hålla någon slags prisgaranti gentemot sig själva. Nå, tur att man är vaksam. Där tjänade man åtskilliga hundralappar, för att inte tala om ifall jag faktiskt — utan att gräva djupare — hade åkt till något dyrare ställe för att köpa dessa väl beryktade titlar. I just det här fallet skulle det visa sig lyckligt att man nu råkar vara lilla Calle på spången.


Käk
När jag och Klara kom hem var det bara till att sätta oss vid matbordet. Lyckligtvis var det dukat och förberett.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar