fredag 19 juli 2013

Fredag, v. 29


Glasögonen
Innan jag stämplade in sprang och jag och Ingrid in på Smart Eyes, var vi skulle hämta ut Klaras nya glasögon. Situationen är lite märklig. Det var nämligen när Klara lekte med sin bästis, grannpojken, som denne i en laddad situation kastade en sten mot Klara. Den träffade i ansiktet. Ena glaset blev rejält skrapat. Tack gode Gud att det inte gick värre. Nåväl. Som tur är tecknade jag försäkring när vi hämtade ut glasögonen. Det kändes som en värd grej, vilket jag skulle få rätt för. Jag hade dock inte räknat med någon självrisk överhuvudtaget. Suck. Allt som allt kom vi upp i omkring sexhundra kronor, fast då inkluderat tecknandet av en ny försäkring á 199 kronor. En del av mig har faktiskt varit rätt stött av incidenten. Jag tänker då främst på ansvarsfrågan. Jag har bland annat hittat en tråd på FamiljeLiv som tar upp saken, så det är tydligt inte första gången situationen går ner.
Har har också inte kunnat hjälpa att — i mitt stilla sinne — fundera över om det på sätt och vis är en 'socialregional' fråga, det vill säga att förfarandet hade sett annorlunda ut om 'incidenten' hade gått ner på andra sidan Studentvägen. Undra om jag någonsin får svar.

Fågelbajset
Efter utstämpling följde jag min kollega till hennes vespa. Skåda hennes (och min) förvåning när det visade sig att fåglarna hade uträttat sina behov på sadeln. Däremot var jag imponerad av hur cool Kerstin var. Ett brett leende och hon lät exkrementet vara för stunden. Skön attityd till livet.

Pizzan
När jag tecknade ut för dagen sög det i kistan. Det var regn i luften och det kändes som en dag för pizza. Vi gick trots allt mot helg. Vi styrde kosan ut på norra sidan och en stund senare satt vi på restaurangen vid Mariedal, i samma byggnad som Godishuset. Det var hellre restaurang-stuk än pizzeria-stuk på såväl service, inredning, som betalning, och allt var helt okej.

Miljöhuset
När vi kom hem efter den lyxiga restaurangen hade vi vägarna förbi miljöhuset. Besöket skulle visa sig leda till fullträff. Dagen till ära stod flera bananlådor på golvet. De var lastade till bristningsgränsen med allt från gamla VHS-kassetter, DVD-filmer, CD-skivor, och skönlitterära böcker. Jag och min drottning vältrade oss i denna lycka. I mitt stilla sinne grubblade jag över vilken artikel min gode lyckosökande vän Nejthan hade huggit först. I vårt fall blev det lite blandad kompott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar