torsdag 27 juni 2013

Torsdag, v. 26


Äventyr med kickbike
Sparkcykel, även kallat. Det var alltså på granngråden som vi snurrade runt och kollade läget sent på eftermiddagen, inte alls särskilt långt innan faktisk middagstid. Nå. När vi anlände kivades två fullvuxna katter, ganska rejält faktiskt. Jag och Klara blev vittnen till katternas uppgörelse. Jag var noga med att se till att vi höll oss på behörigt avstånd. Det är viktigt att låta naturen ha sin gång. Ägaren till en av katterna kom. Det var en man i den nedre medelåldern. Han sa till Klara att katten var hans, och att den var jättegullig och inte alls farlig. Han höll upp sin katt och gick fram till Klara och sa att hon fick klappa den. Klara vände sig mot mig och sa inte ett ord. Hon var inte intresserad. "Jaha, hon är blyg. Ja hon behöver ju inte!", sa mannen, och gick in i trapphuset med sin katt. Kvar blev då vi, och den andra katten. Klara gick nu fram till den grå katten och började stryka den. De två blev snabbt oerhört goda vänner. Jag var imponerade av det jag såg. Klara sa till mig att katten var jättesnäll och att det inte var farligt att klappa den. Hon tyckte att jag skulle våga mig fram. Jag gjorde som hon sa. Katten var faktiskt väldigt kelig och mjuk.


Middag och efterrätt
Enkelt och lätt, torsdagen till ära. Det blev alltså korv och spaghetti till middag, och krämig grädde med rabarberpaj till efterrätt. Jag avnjöt den sistnämnda ute på 'ballen', men det är kanske lite av en självklarhet.


Den givmilda gåvan
Under dagen hade en kollega helt oväntat kommit fram och frågat om jag var intresserad av ett grafikkort. Nämnda kollega ska nämligen lämna Västerbotten och flytta till den kungliga huvudstaden, och försöker göra någon slags flyttrensning. Jag sa att jag var mycket intresserad, då den stationära arbetsstationen i dagsläget rymmer något som mer är tänkt för en HTPC-lösning än en faktisk rigg. Så, Rickard gick till sitt skåp och plockade fram ett GeForce 8600. Inte alls illa. Jag tackade ödmjukast och var jätteglad. När jag sedan på kvällen kom hem märkte jag vad kortet skulle komma att falla kort på. HDMI. Det hade visserligen två DVI-utgångar, men jag måste då ändå ta en krånglig omväg för ljudet, eller åtminstone dra ännu en sladd till den stora visuella panelen. Jobbigt läge. Jag ska fundera på hur jag ändå kan få nytta av detta grafikkort, som mycket riktigt presterar hästlängder över mitt nuvarande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar