fredag 28 juni 2013

Film: "Twilight" (2008)Jag har -- i några etapper -- vandrat min bana genom detta stycke nutida kulturhistoria. Det är tonårsromans och blodtörstiga vampyrer i ett svep. Det är Kristen Stewart och Robert Pattison. Det är en film som majoriteten av nittiotalisterna har sett, och säkert en och annan åttiotalist. Filmen snittar lite drygt halvvägs på IMDB's tiogradiga skala, och jag ställer mig nog ungefär som pöbeln i det här fallet.

I den stora huvudrollen ser vi Bella, spelad av Kristen Bell, som väljer att flytta till en småstad i Washington var sin pappa bor. Hon börjar ett nytt plugg och här snackar vi givetvis high school. En kille är allmänt känd som skum och en sådan som inte gillar någon eller något. Givetvis finner Bella attraktion. Är killen ifråga vampyr? Nej, jag tänker inte berätta mer.

Jag har alltså nu sett första filmen i den här serien. Om jag kommer att följa upp? Den som lever får se!

Recensioner:
@ Svenska Dagbladet
@ Dagens Nyheter

Trailer:


Officiell webbplats:
http://www.twilightthemovie.com/

Mitt betyg:
3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar