tisdag 25 juni 2013

Tisdag, v. 26


Köpte dopkläder
Innan jag klev på dagens pass gled jag in på Carlings var de givetvis hade ett REA-bord med chinos av diverse färger. Jag hade tänkt mig just detta inför det stora dop som vår lilla familjen har blivit ärofyllt inbjudna till. Jag var lite ställd ifråga om färg, men det slutade med ett par rödorangea. Som om det inte var nog haffade jag ett par manchesterbyxor. Endast 99 kronor per byxa, så under tvåhundra spänn för dessa par. Inte illa. Inte alls illa. Jag kan för övrigt inte minnas sist jag gick i manchesterbyxor. Jo, det var bestämt när jag var ett litet barn. På kvällen skulle jag få en 'remark' ifrån min hustru om hur hon minns hur alla 'geeks' gick runt i manchesterbyxor under hennes skoltid. Nå.


En alternativ lunch
På lunchen springer jag — som så ofta — ner på McDonald's och förbereder mig på antingen det ena eller det andra. Då ser jag något på tavlan ovanför kassan. En nyhet. NÅgot som ser ut att innehålla hårda tortillas, men i övrigt i storleken av en dubbel cheese. Jag var tvungen att prova, som prislappen var exakt som den nämnda, blott en tjugolapp. Jag hade just varit på Konsum och kollat fyndhörnan. Jag hade där funnit en påse Mozzarella för endast fem kronor. Den närmade sig sista förbrukningsdag, därav priset. Nå. Jag gled ner till SF-parken och rev upp påsen med tänderna. Givetvis fick jag en hel del av den vätskesubstans som påsen rymmer över mig, men det var ett världsligt problem. Jag tuggade i mig några stora tuggor ost, och tryckte ut det resterande mellan hamburgerbröden. Det hela smakade helt okej. Jag hade onekligen gjort det rätt läckert, denna lunchrast.Hamburgare, igen
När jag kom hem visade det sig att hamburgare stod på tapeten. Det spelade ingen roll att jag tryckt en liten rackare till lunch, det här är sånt som går flera gånger om dagen. Märk dressingen från Big Boy, den blev över för några veckor sen. Den som spar, hen har.


Efterrätt, återigen
Nej, det är långtifrån första gången jag petar i mig gräddglass med röda bär efter maten. Smarrigt är det. Jag brukar skämtsamt säga att jag alltid har varit lite av en hallon- och jordgubbskille.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar