onsdag 10 april 2013

Onsdag, v. 15


Inskolningen
Idag var det min andra inskolningsdag i min nya bransch, och det var på samma plats jag skulle hämta upp min mentor. Årets dunderförkylning hade dessvärre brutit ut, så när jag likaså kom fram till Mariehems centrum tjugo minuter tidigt, tog jag tillfället i akt och gick in på Ica, var jag fann den klassiska Glockengold Multivitamindryck. Jag har så många minnen från det här tetrapaketet så ni kan bara inte förstå det. Jag och Glockgold går way back, om vi säger så. Jag var fräck nog att fråga en butiksarbetare om han kunde bjuda på en liten engångsmugg i plast. Han gick in i personalutrymmet och hämtade en sådan. All heder till den här mannen. Jag sa det åt honom också, att de tack vare hans insats också fick sälja — ett paket Glockgold. Min kollega kom en stund senare, och vi rullade iväg mot arbetsdagen. Jag trivs oerhört bra, och känner som jag skrev tidigare att jag har hamnat i ett säte var jag kan göra oerhört stor nytta.


Vindrutetorkaren
På eftermiddagen fick jag en fix idé om att vi skulle fara på Biltema och köpa en vindrutetorkare. När jag köpte bilen frågade jag killen om det var nåt jag borde känna till. Han hade förklarat att han råkat slita i en vindrutetorkare när den satt fastfrusen, så att gummit åkt. Han hade tyckt att jag skulle byta ut den här snarast. Jag hade gjort så under andra dagen med bilen i min ägo, och när jag äntligen fått fast den nya torkaren hade jag tyckt att den gjorde ett så mycket bättre jobb än den andra, som ändå inte var helt trasig, så att jag hade åkt ut och köpt ännu en framrutetorkare. Det var trots allt inga stora pengar i dem, på Biltema. Bakrutan hade jag dock underlåtit mig att ta tag i, men nu var det dags. Jag lyckades först få tag i en snäppet för stor torkare, vilket jag — med stöd från säljaren på Biltema — skyller på ett litet tryckfel i lathunden intill torkarbladen. Nåväl, sedan fick jag rätt blad, och efter ett par svordomar och ständigt rinnande bihålor fick jag fast torkarbladet. Det är lite knåpigt, krokfästet. När vi ändå var på plats passade jag på och köpte fem liter spolarvätska och en liter glykol. Bra att ha, tänkte jag, och så rullade vi hemåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar