fredag 5 april 2013

Fredag, v. 14


Swagger
Klockan var strax efter ett när jag klev ner från gallerian. Jag kollade till min digitala assistent, och såg att jag hade fått ett meddelande. Ett sådant femsiffrigt nummer som börjar på 72 eller 71 stod som avsändare, med andra ord en reklamkanal. Blä. Det var Kicks, var jag genom att signera klubbmedlemskap tydligen också hade godkänt att de skickar ut reklam via SMS. Så läste jag, gratis prover av Acqua Di Gio. Den klassiska doften. Jag strosade nu längst med Kungsgatan ungefär i höjd med Skopunkten, men Ove Sundberg hade nu vaknat, och avgjorde att det var värt att vända om. Jag gled åter in i gallerian, och in på Kicks, som ligger på markplan. Tre butiksmedarbetare stod bakom kassan. Det var en kund före mig. Ingen av de övriga två behagade att spontant ta sig an lilla mig, trots att den andra kassan med all sannolikhet var inloggad, utan jag fick stå där någon minut och vänta. Detta kändes spontant lite som ett slöseri med resurser, men vem är jag att döma.

Jag flashade min telefonlur och tjejen log och sträckte sig vant ner under disken och langade mig en liten flaska. Det var tydligt inte första gången hon delade ut ett gratisprov. Längst ner i textmeddelandet stod det att jag kunde skicka ett stopp-meddelande till angivet nummer för att sluta få den här typen av reklam. Jag tänkte att det säkerligen kostade som ett textmeddelande, och funderade om jag skulle passa på att fråga om kassörskan kunde avregistrera mig. Jag kom dock efter snabb överläggning med mig själv fram till att det kunde anses som oartigt att först haffa en freebie och sedan ge kalla handen. Sådan skulle vi inte vara. Jag tackade för mig, och gick med raska kliv ut.

Jag var glad över min lilla parfymflaska, som jag fått helt gratis. Jag har aldrig ägt en sådan, men vet att Motorisk Afasi rappade om att Acqua Di Gio var played-out, och den låten kan inte ha kommit många år in på 2000-talet. Om doften blivit omodern redan för tio år sedan torde den väl vara i princip pinsam att bära idag? Eller så kanske modernt blir omodernt för att sedan återigen bli modern. Ja, just det ja, det är ju så det fungerar. Jag hade inte facit på hur Acqua di Gio står sig idag, men jag hällde ut ungefär halva flaskans innehåll över innerfodret på min jacka, samt över kostymen under, detta för att höja min nivå några steg. Ni förstår säkert.


Middagen
Klockan var alltså 22:00 när jag klockade ut från stormarkndaen. Vi snackar en lång dag, och jag var helt slut. Ingrid hade gjort en rätt fin lördagsmiddag i form av potatisgratäng, och det faktum att både hon och Klara sov djupt när jag kom genom dörren kan jag inte tolka som annat än missnöje över att jag lyst med min bortavaro hela dagen. Det var oerhört gott, men visst var det lite ledsamt att äta ensam. Jag behöver knappast nämna att jag själv slocknade illa kvickt efter maten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar