måndag 25 mars 2013

Veckostart nummer tretton


LunchenDet blev varsin pizza med julmust som dryck.Vi fick visst främmande
Ingen mindre än Nejthan. När klockan drog sig mot hämtning av Klara kastade denna härliga man ur sig att han ville följa med. Det kom så naturligt för honom. Sagt och gjort, vi promenerade över Studentvägen och en stund senare var vi fyra stycken. Vi strosade upp mot Ålidhem. Det kom att planeras att vi nu skulle göra vice versa, det vill säga följa med Alexander och hämta Emil. Vi som har en klassisk dagmamma har (åtminstone jag) aldrig sett insidan av ett traditionellt dagis, så det här var ytterst spännande. Det var på G:a Ålidhemsskolan som det nya dagiset är inrymt, och hämtningen såg ut ungefär som våran. En tjej som såg ut att vara nån form av verksamhetsledare berättade lite snabbt om vad de gjort under dagen. Jag snappade upp allt. Barnomsorg är intressant. Nu var vi inte mindre än fem stycken.


Ett nytt verk i bokhyllan
Då vi hade vägarna förbi Ålidhems centrum gick jag förbi posten och hämtade ut paketet som jag tidigare fått en påminnelse om. Lite festligt var det faktiskt, jag tror att det var tidigare samma dag som jag tog en skärmdump av SMS-påminnelsen från Posten, vilken jag twittrade med en skämtsam rad om att någon gärna fick försöka sig på en ID-förfalskning om de ville haffa mitt paket. Nu när det väl var min tur och jag skulle legitimera mig sade tjejen "Nej, det behövs inte nu!", och jag förstod att paketet var skickat som vanligt brev. Vem som helst hade kunnat ange "koden" som jag några timmar tidigare hade pushat rakt ut det offentliga rummet, och således hämtat mitt paket, vilket också innehöll en faktura att betala i efterhand. Hela episoden hade kunnat bli tragisk. Nåväl. Jag hade tur i det faktum att ingen drog en sann blådåre. Tack också till Adlibris, för boken. Jag längtar dock inte till dagen jag måste läsa den. Fy fan för grovmekanik och olja.MiddagenDet blev alltså en spaggeti med köttbullar. Till detta parmesanost och tomater.


Våffeldagen
Klockan var alltså ungefär kvart i sex när vi käkade den primära middagen (illustrerad ovan). Här på bilden nedan är då klockan ganska prick nio på kvällen, och jag har här alltså blivit hembjuden till Robin för att fira den rådande Våffeldagen. Det blev en härlig sittning var ungefär halva alfabetet avtalades inom loppet av ett par timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar