fredag 4 januari 2013

En ros till ExtraOptical

Än en gång hade jag beställt glasögon från ExtraOptical. Jag har haft beställningen i görningen rätt länge, men vad som fick mig att fälla den var mänsklig respons. De hade skrivit nåt inlägg på sociala medier, och jag petade in en kommentar var jag skrev att jag minsann skulle slå till med en beställning nästa gång de körde en kampanj med fri frakt. Senare samma dag fick jag e-post.

Hei, Carl!

Vi så din melding på FB.

Du skal få fri frakt på din neste ordre, siden du er en så god kunde av oss. Bare bestill og send oss ditt ordrenummer, så skal vi trekke av frakten i etterkant!

Det här blev avgörande. Jag samlade ihop en beställning samma kväll. Inte mindre än fem par glasögon la jag i kundkorgen. Sedan, den 9 december, hämtade jag ut försändelsen här på det lokala postombudet. Jag provade ut samtliga glasögon. Jag var överlag nöjd, det var bara en typ av glasögon som jag fick tveksamheter kring. Dessa.

"Jag blev fyrtio år äldre" —Ingrid


Både jag och Ingrid var överens om att de förvisso var snygga, men "tantiga", alltså inte helt passande min karaktär. Visst, om — som på bilden här — t.ex. jag körde det svarta paret och Ingrid det vinrda, ja då skulle vi utgöra en 'perfect match' i det sociala livet, men var det värt det? Tveksamt!

Nå. Återköp ska inte vara några konstigheter, inte heller när man e-handlat, men jag tycker alltid det känns lite knepigt. Nåväl. Jag fick fram returschemat. Jag gladde mig i vad jag läste. De ämnar uppenbarligen inte sälja mina skräddarsydda glasögon som nya, till inte ont anande kund, men istället något j-vligt beundransvärt, nämligen skänka dem till välgörenhet. Det stod att de gärna såg att jag fyllde i mina styrkor, så glasögonen kunde komma till nytta av någon som behövde dem. Nu kändes det plötsligt väldigt gott att göra det här återköpet. Kanske någon i tredje världen skulle få ett helt nytt liv, på grund av mig?

Så, vad jag vill säga är att allting gått som på räls. Idag fick jag e-post från Paypal att jag fått en "refund" från ExtraOptical, motsvarande det exakta beloppet för dessa två glasögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar