lördag 29 december 2012

Årets sista lördag


En kylig förmiddag
Hon är strax före halv åtta, och jag har just käkat frukost, och förbereder avfärd in mot stan, var vad jag tror ska bli årets sista skift i ärans tjänst skall komma att gå ner.

Snöstorm
Jag klev av fyra och när jag kommer ut märker jag att vädret slagit om. Det är inte särskilt kallt, men vi snackar snöyra utan dess like. När jag passerar den klassiska röda LED-tavlan utanför Vattenfalls hus efter Kungsgatan visar den -2° C. När jag rullar genom skogstungen på Sofiehem känner jag att en hinna av slask har lagt sig på mina glasögon, så att jag knappt ser något. Jag vänder mobiltelefonen och avfyrar en blixt. Visst är jag visually impaired här. Inget snack om den saken.

En sovande unge
Jag kommer till en tom lägenhet. Går till kylskåpet och hämtar en Mariestad Old Ox, och sjunker sedan ner i soffan. Jag rör mig ingenstans, långsamt. Sen ringer Ingrid. De hade varit på Strömpilen. Snöovädret hade nått dem också. De hade tagit en taxi hem och var nu utanför. Klara hade somnat. Jag sprang nedför trapporna i bara långkalsonger. Jag ser taxibilen rulla iväg genom snöyran. Klara sover. Jag bär henne uppför trapporna och lägger henne på sängen.

Badkaret
Det blev ingen jättelång tupplur för Klara. Hon vaknade praktiskt tagit under avklädningen, och alltsedan dess var det lek och stoj. Här tog vi ett bad.

Middagen
När jag och Klara kom upp ur badkaret möttes vi av detta. Oj oj oj. Jag skojar inte när jag säger att det var sagolikt.

Teenage Mutant Ninja Turtles
Klara har ju fattat smak för samma sköldpaddor som jag och min barndomskompis Jimmy älskade när vi var små. Idag hade tydligen Ingrid gett Klara sin allra första DVD-film med de gröna mutanterna. Inte alls fel, tyckte jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar