söndag 21 oktober 2012

Söndag v. 42


Badkaret
Den här söndagen blev det så att jag begav mig raka spåret från sänghalmen till badkaret. Jag menar raka spåret. Drottningen hade sedan hjärta att komma in med en kopp nybryggt kaffe, som jag fick avnjuta i det varma vattnet. Vi lekte och stojade, och jag blev ren och fräsch.

Fåglarna
Jag och Klara begav oss iväg ut på äventyr. Ungefär 80% av mina boxers är spruckna i sömmen. Visst, det blir schysst vädring för obehagliga gaser, men det känns lite beige, ibland. Nu bestämde jag mig för att vi skulle göra svängen ända ut till Ersboda och Willy's, för att se om de kunde erbjuda något billigt alternativ så jag fick en fräsch garderob. På vägen stannade vi till vid fåglarna i vattnet nedanför Bräntberget, inte långt ifrån Mariehemsängarna. Ett par pensionärer hade med sig två hela kassar med brödbitar som de matade djuren med. Det var ganska faschinerande att bara titta, måste jag medge.

McDonald's
Det skulle visa sig att Willy's för tillfället inte har några underkläder i sitt sortiment. Det var en trött yngling som kort sa "Nä!", han ville nog allra helst gå hem, och hade säkert varit ute igår. Nå. Vi hade också hunnit kika inne på JULA. Jag hade inget mål, utan lät Klara leda runt mig bland hyllorna. Jag hade min skateboard-keps bak och fram, och kanske var det därför jag upplevde det som att en av butiksmedarbetarna tyckte jag var suspekt. Hon strök omkring oss hela tiden. En aning obekvämt, om jag får säga så. I och för sig, det är väl ungefär vad man kan förvänta sig på Ersboda. Jag köpte i alla fall en påse Brio åt Klara på vägen ut. Kassörskan hälsade på Klara. Hon hälsade inte tillbaka. Istället för att sedan vända [samma väg] hemåt beslöt jag mig för att vi skulle göra hela varvet. Upp vid Statoil Greenzone, och där gled vi då in på McDonald's. Vi käkade varsin cheeseburgare och Klara drack ett glas vatten. Hon hann även pröva på det lilla tornet med ruschkana utanför. Undra hur många år det har stått där. Troligtvis sedan restaurangen invigning. Sprang även på en gammal bekant som jobbar på just McDonald's. Bytte hastigt några ord, och sen var vi åter på banan. Stannade vid lekparken på Renmarkstorget. Det började skymma, och blev kallt. Vi cyklade raskt hemåt. En bra söndag har det varit, allt som allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar