lördag 15 september 2012

Cykelmeck, äventyrslekpark, dammsugartrix och utgång


Cykelmekanikern
Ingrid fick pnktering häromdagen. Nu upptäckte vi att hon lyckats få punktering både bak och fram. En dubbelpunktering. Snacka sällsynt, really. Jag hade bara köpt en slang och hade förvisso lagningslappar, men inget sandpapper. Vet att det brukar bli skit om man inte polerar slangen innan, men gav det ändå ett försök.

I äventyrslekparken
Drog till den stora lekparken vid Nydalasjöns spets med Klara. Den lilla forsen är härlig. Mäktigt att det finns så täta regnkläder att man kan stå mitt i en fors utan att bli det minsta blöt innantill.

Dammsugarhaveriet
Medan vi cyklade till lekparken fick jag text av Ingrid. Hon var bedrövad sen hon hade lyckats få av dammsugarslangen när hon skulle byta påse i den. Jag blev givetvis orolig. Kostnader är alltid skrämmande, men hoppades på det bästa. Väl hemma visade det sig vara en baggis. Waves har gjort en smidig skruvfattning hela vägen, och lyckligtvis hade slangen gått av just närmast dammsugaren. Jag kunde med relativt enkla medel få ut slang och limrester inifrån hårdplaströret, och skruvade sedan dit ny fräsch slang. Ingrid hade befarat en "sån där WT-dammsugare med vävtejp", och visst medger jag att det är allt annat än upplyftande för hemmet. Man har ju sett en och annan sådan.

En social kväll
Drog till Stipendiegränd när lagt sig. Vi drog vidare till Fysikgränd och en kollosalt smockad studentkorridor med full fest. Det var Herr Singh som höll låda. Det var spännande med alla människor, men det var så mycket folk så man fick knappt rum, så jag drog iväg till den lokala syltan med Emil och dennes kusin. Trevligt och extra schysst att det inte var nån peng vid dörren. Jag avskyr peng vid dörren. Inte för att jag är nån Ove Sundberg, utan för att det strider mot mina principer och ideal. NÅ. Allt som allt en trevlig kväll. Avslutade med att köpa skräpmat på Baloo med vilket jag överraskade hustrun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar