tisdag 11 september 2012

Film: "The Lucky One" (2012)Här en sen tillbakablick på en film jag såg så sent som i fredags. Det var sent, och Ingrid hade redan somnat. Jag har länge läst om Zac Efron. Somliga av tjejerna verkar hylla honom så hårt att de pratar om "Tiden innan Zac Efron" kontra "Tiden efter Zac Efron", så visst är det klart att man blir lite nyfiknen. Det här verkar då vara ett av hans senaste verk, så det kändes som att bra tillfälle att få en anblick av vad det egentligen är för virke i karln ifråga.

Zac spelar här Sergant Logan, tjänstgörande i Irak. I början av filmen får man se hur Logan som av en slump finner ett fotografi, föreställande en för honom okänd kvinna. Som genom en märklig slump kommer fotot indirekt att rädda Logans liv, två gånger. Flera av hans medsoldater går det sämre för. Logan blir hemskickad med en tapperhetsmedalj. Han svär att vid tillfälle hitta kvinnan på fotot, och tacka henne.

Så, efter hemkomsten hamnar han hos sin syster och hennes ungar. Han är morbror Logan, och de busar med honom just som ungar i tioårsåldern gör. Symptom på Logans krigsskada gör sig snart märkbara. När ungarna ska göra en festlig video (för Youtube) när de väcker morbror Logan med buller och bång är de allt annat än beredda på att bli ögonblickskonfronterade med värsta ninjakastet och ett dödligt strypgrepp.

Då förstår Logan att han kanske inte ska vara där. Han påbörjar en lång fotvandring, om jag förstod rätt mellan två delstater. Han kommer ut på landet, där han genom research tagit reda på att kvinnan på fotot, Beth (spelad av Taylor Schilling), lever. Det visar sig att hon driver ett litet hundinternat ute på landsbygden. Lyckligtvis har Logan en hund, Zeus, så han har ett gott svepskäl vid sin ankomst.

Things leads to things, först förklarar han att han vandrat, och gärna vill hjälpa till. Han blir en slags hjälpreda, avlönad med mat och logi, och successivt börjar det där klassiska att växa fram. Sidofigurer? Beths grabb Ben, också han i tioårsåldern. Vidare, Beths mormor/farmor (grandma) "Nana" bor också på gården, eller vistas där mer eller mindre jämt. Sedan har vi Bens farsa, en dude som Beth blev blixtförälskad i och fick barn med under high school. Han heter Keith och är nu sheriff i stan, en iskall sådan. Han vill inte att nån utböling ska lägga vantarna på kvinnan som han någonstans ännu känner sig rå om.

Ja, vad som komma skall är cirkus hundra minuter av drama och intriger, men glada scener emellanåt. Det var en platt handling, och även om Zac Efron säkert är något i hästväg för tjejerna så gav han mig inte direkt gåshud, med sin manliga attribut. Jag tyckte ogillade bland annat mustaschen. Nej. Det här var en svag film. Nå. Nu har jag fått min dos av Zac Efron också. En svag tvåa lämnar jag den med.

Mitt betyg:
2/5

Recensioner:
@ Expressen
@ The Daily Mail


Trailer:


För den mindre nogräknade:
The.Lucky.One.2012.BDRip.XviD-AMIABLE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar