tisdag 3 juli 2012

Tisdag v. 27


10:01
Denna äventyrliga tisdag inleddes vid Äventyrsleksparken vid Nydalasjöns ände intill Tomtebo. Det är ett fint ställe, perfekt för lek och stoj. Här går Klara gången av kättingar. Jag tycker hela upplägget påminner om nåt konstigt videospel.



10:37
Kunde inte låta bli att skjuta av ett foto på mig och drottningen. Av någon anledning tycker jag att hon blev slående lik Donna (Donna Pinciotti's karaktär) ur 'That '70s Show'. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men nånting är det.



11:02
Det ni ser här är ett gigantiskt spindelnät som går säkert tio meter upp med en stor träpelare som bjälke i mitten. Jag ville i vanlig ordning dra till mig lite uppmärksamhet, så jag klättrade så högt jag bara vågade. Jag satte mig där på repet, och visst dröjde det bara nån minut innan ett gäng tioåriga killar var som små spindlar på nätet. Den djärvaste av dessa gjorde den sista metern upp till där nätet riktigt går ihop, så han vann loppet, kan man säga. Då klättrade jag försiktigt ner, a climb of shame.



20:52
Ja, jag kan meddela att hoppet längst tidslinjen står i att jag inträdde ärans tjänst och därmed även radioskugga. När jag klev av var det läge för en träff. Min barndomskompis har flyttat in med sin son och hustru, bara ett kvarter härifrån. Nu var det dags att hälsa på. När jag dundrade in på gården med cykeln var flickorna ute och lekte. Jag tyckte att om vi lät det hänga riskerade det rinna ut i sanden, och att ringa eller på annat sätt förannonsera var att pendla en hammare, så bäst var att bara inträda. Så blev det. Vi fann addressen och knackade försiktigt, lilla Emil är trots allt bara ~1½ år, och småbarn tenderar ju sova. Det visade sig att prinsen själv var hos farmor, så make och maka var ensamma hemma. Vi socialiserade i alla fall en stund, här går Klara igenom Emils leksaker, t.ex.



20:58
Här är vi på väg hem. Att stanna i lekparken på gården och dra en sväng genom röret är obligatoriskt.



21:02
Som vi är på väg ut från gårdsplanen sneglar jag uppåt husryggen. Jag ser då min goda vän. Där uppe står han och inspekterar oss under tystnad. Vi byter några hjärtliga ord och jag avfyrar ett fotografi, varvid vi påbörjar hemfärden. Allt som allt en underbar tisdag nådde här sin ände.



Dagens instagram
Flickorna kollar vattnet i Nydalasjön, Äventyrslekparken, Tomtebo. Vädret är kanon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar