söndag 24 juni 2012

TV: "Touch" (2012-)Strecksåg faktiskt de två första avsnitten sent natten mot idag. Skaparen av serein är Tim Kring, som också ligger bakom Heroes. Det här är om övernaturliga krafter, men inte i samma superhjälteanda som nämnda serie. Vi har Kiefer Sutherland i en huvudroll som Martin Bohm, f.d. journalist men nu mest ingenting alls. Han förlorade sin hustru i den stora 9/11 katastrofen, och sonen som är tio år har aldrig pratat, och klättrar på väggarna (blir som ett djur) om man nuddar honom fysiskt.

I seriens intro får man dock höra sonens röst. Han säger då själv att han är tio år, si många månader, så många dagar, och aldrig har sagt ett ord. Han förkunnat vidare att han har en övernaturlig kraft att kunna se den hemliga formeln som sammanbinder alla världens till synes slumpartade händelser. Ja, utan att krångla till det så kommer de avsnitt jag hittills nu har sett att handla om hur sonen springer runt och lägger ut små kakspår så att pappa Martin (Sutherland) får jaga honom.

Till sin hjälp har pappan socialtjänstarbetaren Clea, spelad av Gugu Mbatha-Raw. Hon har först i uppgift att omhänderta Jake då alltför många incidenter har tvingat in 'social services' för att se om Martin kan vara olämplig som förälder. Clea blir emellertid snart varse att Jake besitter verkliga förmågor, och blir då något av en side-kick åt pappa Martin. Nå. Kolla om ni vill.

Jag misstänker att jag kommer att tappa intresse för detta om några avsnitt, om jag ens orkar/hinner så långt. Någon skrev på nåt forum att de tyckte serien gav vibbar av Ghost Whisperer. Nå. Jag har inte sett ett endaste avsnitt av denna, så jag kan inte uttala mig.

Trailer:


Recension:
@ TV Fanatic

Officiell webbplats:
http://www.fox.com/touch/

För den mindre nogräknade:
Touch.S01E01.HDTV.XviD-LOL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar