söndag 24 juni 2012

Midsommarafton 2012


12:15
Klara har funnit en nyckelpiga. Intressant.
Kändes väl tajmat just på Midsommarafton.12:18
Drottningen är redo för avfärd mot Gammlia.Stämningen på Gammlia
Här kommer ett urval av bilder där man tydligt kan se att det var en späckad plats. Man fick trängas i matstånden, och det var en pärs att finna en ledig gräsplätt att slå ner sin filt.

13:44
Vi fann i alla fall en plats till sist. Klara tycker som bekant om Fanta. Det är något speciellt med just apelsiner, tror jag. Bredvid oss satt ett mysigt äldre par. Några dagar senare skulle både jag och Ingrid tala om dessa, att vi båda hade noterat dem med vördnad och respekt. "Gubben" satt tillbakalutad mot samma kyrkstugevägg som vi har bakom oss, och "gumman" låg i hans famn. De såg så somriga, kärleksfulla, och ungdomliga ut. Beundransvärda.13:56
Drottningen käkar sig en utländsk tallrik. Upplägget var som sagt "mat från alla världens håll" och i dussintals stånd fick man köpa mat som kom från hela världen. Rätt spännande. För mig bottnade det i något enkelt, och några haffade tuggor från Ingrids tallrik här, då så klart.14:27
En sådan som man drog bakom kossan back in the day. Jag tyckte att den förde tankarna till random skräckfilm, på något sätt. I rostig skrift stod att läsa "Milwaukee, Wis" och jag överhörde hur ett par utläste "Wis" på ett sätt som bevisligen tydde på att de inte greppade att detta avsåg delstaten Wisconsin. Jösses, vad hände med svenskens allmänbildning?Musik: "Partiet"
Vi var väl i det avslutande skedet, och stod och hängde vid ett tjärat tak där många satt, när mitt öra vaknade. Jag hörde de där klibbiga tonerna. De var akustiska, och ljudet var icke förinspelat. Det var musik och sång. Det var nära. Så fäster jag blicken hundra meter nedanför, intill museet. Där ser jag dem. På en gräsplätt står det ett gäng musikanter. Vi skyndar oss ned, och jag slår igång en videoupptagning direkt. Vi kom uppenbarligen i slutet av deras show, men jag tyckte om det jag hörde. Jag tyckte om det såpass att jag hasade upp en femtiolapp och köpte deras CD. Jag fick ett gäng klistermärken och ett visitkort därtill. Då jag köpte skivan frågade killen om jag var från Umeå, om jag lyssnade på reggae, och så där. Jag hade direkt kommunikation med en riktig reggaeartist, min Midsommarafton var här fullbordad. Skivan hade jag i tryggt förvar i ryggsäcken. För dem som undrar vad de sa just när jag (dumt nog) klippte inspelningen så var det på Osjälvständighetsfestivalen de kom att spela på kvällen. Ni kan läsa och lyssna på på och om Partiet vid deras officiella webbplats.15:15
Nu har vi hunnit lätta ankar. Här en mellanlandning på ICA Nära på Berghem. Vi letade efter jordgubbar, men gick bet på det. Klara fick i alla fall en Nogger. Jag lät henne välja glass själv, och hon pekade ut den. Jag förklarade att jag fullkomligt älskade Nogger när jag var ett litet barn. Särskilt nougaten i mitten. Helt underbar.16:49
Vi fick slutligen in en träff. Coop Konsum på Ålidhems centrum skulle visa sig ha jordgubbar. Vi haffade en kartong och lyckan var ett faktum. Här, en stund senare, serveras det med flytande grädde och dessutom gräddglass med gammaldags vanilj. Ni vet, just som det ska vara.20:02
Jag tog en liten tupplur efter glassen, och inte förrän här var jag på benen igen. Ringde Ali Baba och la den klassiska beställningen. Dånade iväg på min stålhäst och hämtade två härliga kartonger, och en sallad dessutom. Så här serveras kebab- samt oxfilépizzan snyggt uppskurna 50/50 på varsitt stycke kartong, just som vi alltid gör det. Pripps känns brygdmässigt som svensk sommar, och Midsommarafton handlar ju just om svensk sommar, så det fick bli måltidsdrycken. De har visst modifierat burken, sedan sist jag såg den.20:48
Klara var pigg och ville ut och leka. Här i slänggungan på gärdet. Någon hade glömt en basketboll. Den busade vi också på lite med.21:07
"Aj, aj, Kapten!"21:34
Klara klättrar som aldrig förr.
Hon är en klättrare. Jag säger då det.01:29 (natten mot lördag)
Nu har det hunnit bli sent och flickorna sover. Jag slängde ord med Freddy, och slog följe med honom vid ankdammen intill NUS. Vi begav oss mot Kärleksudden, där Osjälvständighetsfestivalen tidigare under kvällen gått av ner. Vi trampade, givetvis. Här hade vi anlänt. Ett tjugotal människor var kvar nere vid den stilla udden. Vattnet. Elden. Sommar. Det var härligt.01:47
Ett enkelt foto som säger mer än ett stycke ord. Freddy matar brasan med ved, och en kille som står och värmer händerna. Det var ett gäng gossar som kom iland med båt. Den här stackaren hade trillat i plurret, och frös kraftigt om händerna. De var mörkröda till färgen, så givetvis behövde han värme.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar