söndag 24 juni 2012

Söndag v. 25 (4H-gården & Gammlia)


13:29
Det nalkas avfärd mot 4H-gården intill Nydalasjön, vilket var dagens planerade utflykt. Djuren är ju så härliga, och Klara har ju blivit lite större sen förra sommaren. Spännande. Här utanför porten. Den där kabelrullen har legat intill porten jag vet inte hur länge, troligtvis hela vintern. Någon borde ta rätt på den, men den utgjorde en fin kuliss i samspel med buskaget. Efter fotografiet tog jag faktiskt ett krafttag och ställde den som en pall just intill porten istället. Bättre där, så den åtminstone gör lite nytta, tycker jag.14:13
Här har vi anlänt. Grisarna är då detta. Jag kan tillägga att jag senare fick bevittna en av dem kasta upp. Det var som ett forsande flöde. Det var speciellt. Jag har aldrig sett en gris kräkas tidigare.14:23
Mamma häller upp medtaget kaffe. Den gula termosen har varit med sedan Ingrids föräldrar backpackade i sin ungdoms dagar, kan tilläggas.14:37
Ingen utflykt till djurhagen utan glass.
Nogger till Klara, 88:an till Ingrid.
Inga större märkvärdigheter. Glass.15:52
Här har vi rest vidare. Vi träffade givetvis på betydligt fler djur än grisarna, hönor, får, och ett konstigt djur på fyra ben som var ute med fåren i hagen. Jag vet inte vad de heter. De såg ut som kossor, ungefär. Jag klappade alla djuren. Klara höll i den tamaste kaninen. Den var mjuk. Nå. Här är vi i alla fall på Berghem hos svärföräldrarna. På deras veranda, faktiskt. Ingrid gör en märklig posé och Klara likaså.15:52
Hon blåser givetvis sådana där, prinsessan. Jag gjorde också det när jag var liten, men jag undrar om det är nyttigt att andas in det där luddet som kommer från dem när man blåser. Jag vet inte riktigt. Man får visst cancer av allt nuförtiden.16:24
Prinsessan på drottningen, i solstolen, på verandan. Kanske säger man altan? Eller terass? Jag vet faktiskt inte skillnaden. Är ingen direkt språkprofessor, utan mer av en spelande lekman.16:44
Middagen som det bjöds på var i vanlig ordning sagolik. Ingrids pappa är riktigt duktig i köket. Det här är då lammfärs med klyftpotatis och sallad. Tillbehören inkluderade allt från Vinegrette till smakrik folköl. Underbar måltid, allt som allt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar