torsdag 31 maj 2012

Torsdagen


Förmiddagen och de tidiga timmarna
Sambandscentralen. Business as usual. Pappersarbete och social verksamhet. Onani för själen, som bokmalarna brukar hylla den egna utövningen. Jag hade dessvärre inte särskilt många kompanjoner på plats, denna torsdag.

12:09
Här befinner jag mig då utanför den provisoriska anläggningen för utfärdande av pass och id-handlingar, på Vasagatan mittemot Sega råttan. Jag har just hämtat ut mitt splitternya internationella ID. Jag var in och beställde nytt på det gamla ID-kortets sista giltighetsdag. Det handlar trots allt om fyrahundra riksdaler, och vem har råd att slösa dagar, i dagens bråda Sverige.13:36
Lunchen på hemmaplan. Rester från gårdagens Flygande Jakob. Till detta en Berocca brus. Kan tillägga att jag på kvällen kände mig kryare, så visst gör den mindre underverk, den där brustabletten.15:16
Vår lilla prinsessa är precis hämtad i lekparken på Carlshöjd. Inte Gulan, utan en annorlunda lekpark, väl inringad bland fina små radhus. Ja. Radhusidyllen, ni vet.16:24
Drottningen har tagit sig en bra bit i det här klassiska spelet. Hon är själv nöjd med framfarten. Jag ska prova spela det nån gång när jag blivit lite äldre.18:18
Middagen. Hamburgare på hemmaplan. Sweet. Tråkigt nog är frysen drabbad av frost, och som alla vet är det brukligt att ta uti med avfrostning under vinterhalvåret, då man kan buffra frysens innehåll i de norrländska -20c ute på balkongen. Nu finns inte den möjligheten. Anyways, på grund av frost upplevdes somliga hamburgare lite vattniga inuti. Nåväl. Jag hade turen på min sida, eller så är jag bara glupsk som en matador.18:59
Köksbestyren. Somliga menar på att man ska behandla ugnsplåtar med samma vördnad som stekpannor, det vill säga aldrig använda diskmedel, då det förstör ytskiktet. Nu får ni ta mig för en jubelidiot, men jag bestrider. Jag använder diskmedel ungefär var tionde handdisk, och tror inte det skadar märkbart. När det där fina skiktet väl är skadad så lär det i vilket fall som helst vara dags för nya ugnsplåtar, tror ni inte?19:05
Läggdags för den lilla prinsessan. Lägg märke till hunden. "Vovven", som den går som. Den har hon alltid med sig då hon ska inträda drömmarnas trädgård. Är den i tvätten är det mer eller mindre kaos. Borde nästan införskaffa en klonad hund. Ska göra en kostnadskalkyl under den kommande helgen.Kvällen
Drottningen ville ha Kryptoniter, och blev lite sné när jag istället kom in med micropopcorn. Vidare, slängde igång en svensk film med bl.a. Lena Endre och Krister Hendriksson. Den hette 'Kyss mig!' och det kändes efter en knapp halvtimme övertydligt hur allt skulle falla ut. Det var för sockersött för bådas kontemporära vibb, så vi slängde på ett 'Mad Men' istället. Detta fick också avrunda kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar