lördag 2 juni 2012

Film: "Bad Ass" (2012)Det här blev underhållningen under den tidiga fredagseftermiddagen. Ett litet fönster mot verkligheten, eller vad man ska säga. En stunds avkoppling, i varje fall. Jag förstod efter en kort förtitt att det här var en enkel hjärndöd komisk grej som man kunde lättja sinnet med i nittio minuter. Så visade det sig också vara.

Den f.d. heroinisten numera skådespelaren Danny Trejo spelar Frank Vega, som likt många andra åkte till Vietnam i slutet av 60-talet. Om bara hans älskade väntar. Ja, så blev det inte. När han efter en skottskada och en tapperhetsmedalj blev hemskickad hade hans ungdomskärlek stadgat sig och skaffat barn, och han var ensam. Han hade ingen utbildning, och blev förvisad av samhället. Han levde därefter i många år i enkelhet på en låg sjukersättning, och var dag var sig lik. Tills en dag.

Ett par nazister kliver på bussen och dummar sig mot en äldre afro-amerikan. Då får Frank nog och reser sig upp och gör sin grej. Några ungdomar fångar händelsen på klipp och Youtube-kändisen är ett faktum. Han är för folket "Badass" och en folklig hjälte. Nå. Han får några kompisar hos L.A.P.D. så han får ibland åka med och se hettan, men han har fortfarande inget jobb, och sitt stilla liv. Så händer något tragiskt. Franks vapenbroder från kriget hittas mördad, och Frank svär att hämnas honom.

Ja, nu börjar en blodig skallgång genom Los Angeles. Det är en skön vibb genom hela filmen. Det är knappt någon gång man har det där momentet när hjälten är nära ett misslyckande, så att man som tittare får sitta och tugga på naglarna av nervositet. Nej, Frank Vega kör sitt race, han kickar ass och han gör det fett, rakt igenom. Sen var sagan slut.

Vad tyckte jag? Well, jag sökte lättsamt, och jag fick det. Jag klagar inte. Tycker gott att ni kan se den här filmen om ni har en stilla stund och inte vet vad ni ska ta er till. De håller tempot uppe utan att något är snurrigt för ett stilla sinne. Produktion är vad jag kallar 'action-enkel'. Motsatsordet är 'action-förvirrande' och det är lite trist, i synnerhet om man laggar.

Trailer:


Recensioner:
@ L.A. Times
@ Movieline

Officiell webbplats:
http://www.heisbadass.com/

För den mindre nogräknade:
Bad.Ass.2012.DVDRip.XviD-BeStDivX

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar