onsdag 30 maj 2012

Onsdagen


Förmiddagen
Fortfarande fruktansvärt krasslig. Det var igår tisdag som förkylningen bröt ut på ordentligt, och idag bet det rejält, redan vid uppstigande. Ville hoppas att det skulle peak:a under dagen. Käkade ett äpple och drack en stor kopp svart kaffe till frukost, sedan dundrade jag iväg på min svarta stålhäst. Sambandscentralen var destinationen. En stund senare kände jag mig nedslagen och det dagliga var satt i rullning. Konferens, agenda, projektarbete. Full fart. Ytterligare en stund senare hade jag två skarpa mål och satte mina två 54-584 i rörelse.

11:23
Passerade en rondell vid stans västra utkant. Såg reklamen för den kommande cirkusen. Kom att tänka på vad drottningen hade förtäljt mig bara kvällen innan. Hennes och Klaras stora överraskning. De hade varit och köpt biljetter medan jag stått till ärans tjänst. Heders, flickor. Heders. Cirkus. Det var inte igår. Sist var när jag gick i mellanstadiet och flängde in under duken med min barndomsvän Alexander. Jag kanske kryddar (läs: hittar på) om jag skriver att vi stundtals blev jagade av ursinniga kamelryttare med piskor, men jag garanterar att det ibland gick hett till. Detta gick då i regel ner på gräsområdet mellan Nolia och Norrstrand, och det var i mitten av 90-talet.12:04
Vid det här laget hade er effektiva man haft inte bara ett men två väldigt intressanta träffar. I synnerhet vid det sista mötet kändes det som att jag stämplade pricken över i:et. Här är jag på returen och då östlig riktning. De bygger ju om väldigt mycket i västra Umeå, så och då jag i ett försök att fly -- de för kullagren fruktansvärda -- grusvägarna sökte jag mig hela tiden till underliggande väg. Då får jag syn på en liten nedfart som ser lockande ut. Det är allt det gröna som lockar, och jag vet ju att älven inte var långt borta. Vid den lilla bron ni ser forsade en liten bäck eller å, troligtvis Tvärån, och bara en stund senare gick det i full fart nedför en liten backe i hård jordad mark. Så rann jag ner på Strandpromenaden, och cykelfärden var ruskigt behaglig. Musiken och lurarna spelade givetvis in, samt mina möten.12:46
Nu vid arbetsstationen hemmavid. Drottningen har visat mig cirkusbiljetterna i sin fysiska form. Wow. Jag är helt utom mig. Jag har aldrig hållit i riktiga cirkusbiljetter i hela mitt liv. Det här ska bli så himla spännande. "Can't barely wait", eller säger man "I can barely wait", det ena känns mer logiskt, men det andra är tydligen 0.05% mer rätt, men de lärda engelska grammatikerna tvistar än idag om facit på den frågan. Nå. Nu föll jag off-topic. Jag beklagar. Tar ett djupt andetag, en klunk iskall Coca-cola, och fortsätter mitt bakberättande.12:54
Nu var det lunch. Jag kan inte minnas att jag någon gång har ätit tomatsoppa i hela mitt liv. Det såg tunt ut, och jag var för en stund orolig att det verkligen skulle stoppa vilden inom mig. Drottningen gav två tummar upp och rekommenderade mig dessutom att krydda med vitlök, så kanske jag kunde bli kvitt mitt virus. Jag gjorde som jag blev tillsagd, och jag springer nu raka spåret till utfallet — sagolikt. Vilken måltid. Vitlöken satte en perfekt kryddig ton i soppan, och den kändes i största allmänhet nyttig. Rekommenderar denna till alla. Det är Kelda som producerar (eller åtminstone levererar sitt namn på paketet).14:51
Småstädade. Fann dessa två parfymprover som jag haft i min ägo bra länge. Visst går det inte att sticka under stol med att det är high class labels vi talar. Man kanske skulle stänka på sig en skvätt, bara för att. Risken finns förvisso att all lukt är som fångad av vinden. Jag låter dem nog ligga kvar på nåt väl utvalt ställe, mest för syns skull. Bättre det. Ja. Så får det bli.15:08
Nu har vi hämtat prinsessan i Gulan. Humöret var helt okej, och drottningen är kapten.16:01
Vi sitter i lobbyn på ICA Maxi. Det har storhandlats, och jag köpte en rosa borste åt den unga damen. Hon ville så gärna ha den, och nu har hon ett bra redskap så att hon kan hjälpa mamma med städningen. Usch. Vad skrev jag just? Snackar om att kliva in i könsroller. Jag menade givetvis hjälpa mamma och pappa med städningen. Correction completed. Vidare till nästa punkt på agendan.16:38
Jag har i sanningen som max fått ett sjuttiotal poäng för ett ord i detta bokstavsspel. När jag tittar på min display och förstår att den här tjejen har inlett spelet med nära tvåhundra poäng i ett enda ord, ja då står jag helt mållös. Allt känns förlorat. Jag snittar liksom (roughly) 5-15 poäng per ord, nånting sånt, vilket skulle motsvara ett dussintal turer, bara för att hämta igen detta enstaka ord. Tvåhundra-nånting poäng kan liksom vara mina poäng vid avslutad match, de gånger det gått hyfsat dåligt. Nåväl. Bara hålla god mask och försöka göra det bästa av situationen.17:28
Ligger och myser i soffan. På agendan står Lulu Zipadoo, följt av Mr. Bean, följt av Lejonkungen 2: Simbas skatt. Spelfilmen hann vi bara en bit in i, sedan ringde matklockan.Middagen och så vidare
Middagen kom för övrigt att stå sig i Flygande Jakob, en av mina personliga favoriter. Vid det här laget hade dock mitt fruktansvärt dåliga batteri lagt av för dagen, så något snapshot får vänta tills jag har framkallat rullen. Anyways. I skrivande stund är klockan halv tolv och jag sitter och lyssnar på Bob Marley & The Wailers. Just nu är det Trenchtown Rock, och ni kan vibrationen. Vill tillägga att dagen har varit underbar. Utöver det jag har nämnt så fick jag ett helt obeskrivligt underbart besked per snigelpost. Glädjen är enorm. Enough said. Nu ska jag försöka varva ner, imorgon är en ny dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar